MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Netthandelsselskapet Kaffekapslen.no frikjent i MFU

Del

Produktomtale av kakaoen Kids Chocolate- ble ikke vurdert som markedsføring særlig rettet til barn

Matbransjens Faglige Utvalg, MFU, regulerer markedsføringsaktiviteter for mat og drikke til barn og unge. MFU har behandlet en klage på en produktomtale for kakaoen Kids Chocolate. Produktomtalen som er blitt innklaget til MFU, er funnet på nettsiden til Kaffekapslen.no. Det er en netthandelsside primært etablert for salg av kaffe i porsjonskapsler til ulike kaffemaskiner. Omtalen som ble innklaget var "Har barna fortjent noe godt? Da vil de elske denne søte kakaoen!..".Teksten sto ved siden av et bilde av kakaokapselen.

Netthandel er omfattet av MFUs retningslinjer. I MFUs retningslinjer er det imidlertid gjort unntak for alminnelig oppstilling på utsalgssted. Å ha en kort omtale av et produkt på en salgsnettside, vil erstatte den fysiske oppstillingen av produkt/emballasje som finnes i en tradisjonell dagligvarebutikk. MFU anser at produktomtalen må vurderes i et slikt perspektiv. Utformingen av selve teksten er etter MFUs vurdering noe uheldig, noe Kaffekapslen.no også har tatt til etterretning og gjort en endring på. Etter MFUs vurdering er imidlertid teksten utformet for å appellere til voksne som gjør innkjøp på Kaffekapslen.no og vurderes ikke som særlig rettet til barn. MFU har dermed frikjent Kaffekapslen.no.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
℅ ANFO, Arbinsgate 2
0253 Oslo

+47 93 25 94 61http://www.mfu.as

Matbransjens Faglige Utvalg (MFU) ble etablert i 2013 for å sikre at markedsføring av visse typer mat og drikke til barn er innenfor bransjens retningslinjer. Alle kan klage på markedsføringstiltak via www.mfu.as. Helse og Omsorgsdepartementet og Barne, Likestillings og Inkluderingsdepartementet er inneforstått med det arbeidet som foregår i MFU. 

Følg saker fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom