Embriq AS

Nettalliansens 30 nettselskap inngår 10 års avtale med Embriq om leveranse og drift av smarte strømmålere.

Del

Embriq AS har inngått avtale med Nettalliansen AS om innføring og drift av avanserte måle- og styringssystemer (AMS – smarte strømmålere). Embriq skal levere og drifte en nøkkelferdig løsning som innebærer nye smarte strømmålere til over 170.000 hjem over hele Norge, fordelt på 30 nettselskaper.

Administrerende direktør i Nettalliansen AS, Torgeir Brovold (til venstre) og Espen Kåsin, Direktør Software i Embriq er godt fornøyde med avtalen som vil gi nye smarte strømmålere til 170.000 norske husstander
Administrerende direktør i Nettalliansen AS, Torgeir Brovold (til venstre) og Espen Kåsin, Direktør Software i Embriq er godt fornøyde med avtalen som vil gi nye smarte strømmålere til 170.000 norske husstander

Embriq tar totalansvaret
Embriq er hovedleverandør i prosjektet som også innbefatter Embriqs sentralsystem for smarte målere og nettdrift, Quant. Målere og radiokommunikasjon leveres fra underleverandøren Aidon. Montasjetjenestene skal utføres av OneCo. Prosjektet starter i august 2015. Embriq skal besørge fullskala drift av løsningen frem til 2024, med opsjon på ytterligere 5 år.

30 nettselskap sammen for bedre tjenester
- Embriq fremstår som den rette samarbeidspartner til å løse nettselskapenes utfordringer rundt innføring av elhub og AMS, sier Torgeir Brovold, adm. dir. i Nettalliansen. – For oss har det vært viktig å velge en leverandør med gjennomføringsevne på en tjenesteleveranse som ivaretar AMS investeringene og sikrer forpliktelsene våre. Å kjøpe tjenester er en viktig del av vår strategi for å kunne levere kostnadseffektiv og fremtidsrettet nettdrift. Dette gir nettselskapene en dynamikk og fleksibilitet som vi mener blir avgjørende for et moderne nettselskap. Tilgangen på kompetanse og gode samarbeidspartnere som Embriq blir avgjørende for den videre utviklingen av selskapene, sier Nettalliansen-direktøren.

Besøker de tusen hjem
Prosjektet har en nasjonal karakter der montørene frem til utgangen av 2018 vil besøke over 170.000 norske hjem og bedrifter i over 10 fylker fra Finnmark til Telemark og Østfold. Montørene skal installere nye smarte strømmålere som også vil øke sikkerheten gjennom overvåkning av leveransekvaliteten hos den enkelte nettkunde i tillegg til den presise timesavlesningen.

- De nye mulighetene for å sikre kvalitet i strømforsyningen er vesentlige for oss. Hvis det eksempelvis oppstår problemer med spenningskvalitet eller jordfeil ute hos en kunde vil vi nå få automatisk varsling og kan umiddelbart iverksette feilretting, forteller Brovold.

Betydelig leveranse
- Kontrakten representerer et betydelig prosjekt men også et langsiktig samarbeid. Det er en omfattende avtale, der selskapene under avtaleperioden vil kunne investere og kjøpe tjenester for nærmere 1 milliard kroner. Selskapene er meget tilfredse med avtalen, som tydeliggjør både de økonomiske og operative stordriftsfordelene selskapene nå får ta del i, avslutter Brovold.

- Embriq er stolte av at Nettalliansen velger oss som leverandør og gleder oss til å starte med leveransen, sier Espen Kåsin, Direktør for Software i Embriq. - Dette er en leveranse med betydelig størrelse i det norske markedet, og i tillegg kommer driftstjenestene over 10 år, forteller Kåsin.

Embriq med over 50 % markedsandel
- Dette er en stor dag for oss i Embriq og vi ser frem til å kunne hjelpe Nettalliansen med å hente ut betydelig forretningsverdi av investeringen, sier Thomas Pettersen, adm. dir. i Embriq. – Med denne avtalen skal over 50 % av den norske målerparken gjennom våre systemer og tjenester. Det viser at vi er et fremtidsrettet og trygt valg for en bransje i endring. At Nettalliansen med 30 nettselskaper nå velger tjenester fra Embriq er vi godt fornøyd med, avslutter Pettersen.

 ------------------

Om Nettalliansen
Nettalliansen AS er et kompetanse og innkjøpssamarbeid for små og mellomstore nettselskap som skal ivareta eiernes interesser gjennom å etablere konkurransedyktige og attraktive fellestjenester. Nettalliansen er i sterk vekst har for tiden 30 selskap på eiersiden. Nettalliansen skal være eiernes viktigste redskap for økt konkurransekraft, utvikling av nye forretningsområder samt utnytte kompetansen hos eierne til felles beste gjennom lønnsom samordning av eiernes ressurser.

Nettalliansens medlemmer: Andøy Energi AS, Bindal Kraftlag SA, Ballangen Energi AS, Dragefossen Kraftanlegg AS, Drangedal Elverk KF, Evenes Kraftforsyning AS, Fauske Lysverk, Hallingdal Kraftnett AS, Hålogaland Kraft AS, Hammerfest Energi AS, Hemsedal Energi KF, Hjartdal e-verk AS, Høland og Setskog Elverk AS, Meløy Energi AS, Midt-Telemark Energi AS, Nord-Salten Kraft AS, Nordkraft nett, Nore Energi, Notodden Energi AS, Rakkestad Energi AS, Rauland Kraftforsyningslag SA, Rollag Everk AS, Skjåk Energi, Sør Aurdal Energi AS, Stryn Energi AS, Tinn Energi AS, Trøgstad Elverk, Trollfjord Kraft AS, Valdres Energiverk AS og Stranda Energi.

Om Embriq
Embriq designer, utvikler og forvalter IT-løsninger gjennom forretningsområdene Consulting, Operations og Software. Embriq er et norsk integrert høykompetanseselskap med over 120 ansatte og en årlig omsetning på ca. 230 millioner kroner.

Embriq bidrar til forretningsmessig gevinst for sine kunder gjennom smarte valg og strategisk bruk av IT. Embriq leverer tjenester til kunder i hele Norden og er representert i Oslo, Halden, Drammen og Göteborg.

Om Aidon
Aidon er den ledende leverandøren av Avanserte Måler og Styringssystemer i Norden. Deres åpne og modulære plattform er basert på siste teknologi innen området, og sikrer nettselskapene en meget høy grad av nettnytte funksjonalitet. Aidon har den siste tiden vunnet svært mange kontrakter i markedet.

Om Oneco
OneCo er et industrikonsern med kjerneaktiviteter inne infrastruktur, industri, fornybar energi, olje & gass og bygg & anlegg. Selskapet er en landsdekkende totalleverandør av AMS -løsninger, og har i tillegg spesialisert seg på å bytte målere i store antall. OneCo har i dag rundt 750 medarbeidere, en årlig omsetning på rundt 1 milliarder kroner og har lokasjoner i Kristiansand, Sandnes, Bergen, Oslo og Drammen.

For mer informasjon, kontakt:

Embriq AS: Thomas Pettersen, Administrerende Direktør, thomas.pettersen@embriq.no /       +47 950 22 323

 Nettalliansen AS: Torgeir Brovold, Administrerende Direktør, torgeir.brovold@nettalliansen.no /   +47 906 66 800

Nøkkelord

Kontakter

Embriq AS: Thomas Pettersen, Administrerende Direktør, thomas.pettersen@embriq.no / +47 950 22 323

Nettalliansen AS: Torgeir Brovold, Administrerende Direktør, torgeir.brovold@nettalliansen.no / +47 906 66 800

Bilder

Administrerende direktør i Nettalliansen AS, Torgeir Brovold (til venstre) og Espen Kåsin, Direktør Software i Embriq er godt fornøyde med avtalen som vil gi nye smarte strømmålere til 170.000 norske husstander
Administrerende direktør i Nettalliansen AS, Torgeir Brovold (til venstre) og Espen Kåsin, Direktør Software i Embriq er godt fornøyde med avtalen som vil gi nye smarte strømmålere til 170.000 norske husstander
Last ned bilde
Torgeir Brovold administrerende direktør i Nettalliansen AS
Torgeir Brovold administrerende direktør i Nettalliansen AS
Last ned bilde

Lenker

Om Embriq AS

Embriq AS
Embriq AS
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

http://www.embriq.no
Om Embriq Embriq designer, utvikler og forvalter IT-løsninger gjennom forretningsområdene Consulting, Operations og Software. Embriq er et norsk integrert høykompetanseselskap med over 120 ansatte og en årlig omsetning på ca. 230 millioner kroner. Embriq bidrar til forretningsmessig gevinst for sine kunder gjennom smarte valg og strategisk bruk av IT. Embriq leverer tjenester til kunder i hele Norden og er representert i Oslo, Halden, Drammen og Göteborg.

Følg saker fra Embriq AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Embriq AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Embriq AS

Nettalliansen velger Rejlers Embriq!5.12.2016 08:05:00 CETPressemelding

(Oslo, 5. Desember 2016) Nettalliansen velger Rejlers Embriq! Nettalliansen har inngått en avtale med Rejlers Embriq om leveranse av tjenester innen IT-drift. Avtalen omfatter helhetlige IT-driftstjenester til mer enn 47 energiselskap over hele Norge og inkluderer implementering, drift og vedlikehold av infrastruktur, sluttbrukerutstyr og standard kontorstøtteapplikasjoner. Rejlers Embriq får gjennom avtalen ansvar for etablering og helhetlig drift, samt ansvar for integrasjonsstøtte av fremtidige fagapplikasjoner som blir del av Nettalliansens digitaliseringsprosess.

Rejlers Embriq deltar i 400MNOK FME prosjektet CINELDI – Tildeling gitt fra Forskningsrådet!27.5.2016 06:00:00 CESTPressemelding

(Oslo, 26. Mai 2016) Energiminister Tord Lien offentliggjorde i dag tildelingen fra Forskningsrådet til nye FME (Forskningssentre for miljøvennlig energi) på Energiforskningskonferansen 2016. Rejlers Embriq er svært glad for å være en del av forskningssamarbeidet «CINELDI» som er blant de få utvalgte søknadene som har passert nåløyet og mottatt tildeling! Prosjektet går over 8 år og har en kostnadsramme på totalt 400 MNOK.

Kirkens Nødhjelp forlenger driftsavtale med Embriq AS for femte gang. Som en av Nordens største bistandsorganisasjoner med arbeid i land der infrastruktur ikke finnes, settes det store krav til organisering av IKT23.11.2015 08:35:48 CETPressemelding

Oslo, (23 November 2015) Kirkens Nødhjelp forlenger driftsavtale med Embriq AS for femte gang siden 2007. Som en av Nordens største bistandsorganisasjoner med arbeid i land der infrastruktur ikke finnes, settes det store krav til organisering av IKT.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom