Vipps

Nets-avtale gjør Vipps tilgjengelig i flere butikker

Del

Nets inngår avtale med Vipps om å tilby Vipps-betaling med QR-koder i betalingsterminalene. Tjenesten vil være tilgjengelig fra høsten 2021 for kundene i varehandelen. Med denne avtalen vil Vipps etterhvert være tilgjengelig overalt der du betaler.

Vipps i betalingsterminaler ble lansert i fjor vår og bruken øker jevnt og trutt hver måned. Selv om tjenesten har hatt en forsiktig lansering og begrenset tilgjengelighet i butikkene er volumet allerede 10 doblet fra august ifjor og volumet ligger nå på over 100.000 transaksjoner i måneden. Frem til nå er dette aller mest populært blant de unge i aldersgruppen 18-25, som i større grad foretrekker å betale med mobilen.

- Avtalen er et viktig løft for mobilbetalinger i butikkene. Nets gir oss en enorm distribusjon og betydelig større Vipps-tilgjengelighet i landets butikker. Med de mange bruksmulighetene QR-koder gir, tror vi tjenester som Vipps kommer mer og mer fremover. Ikke bare i butikkene, men også på gateplan og på nett, sier Rune Garborg i Vipps.

Løsningen til Vipps som gjør det mulig å bruke Vipps til å betale i butikkenes terminaler bygger på infrastrukturen til BankAxept. Nesten alle butikker med betalingsterminal tilbyr BankAxept, og frem til nå er over 3 millioner BankAxept-kort digitalisert i Vipps.

- I Nets ser vi frem til lanseringen av Vipps QR betaling. Vi ser at kunder har ulike preferanser og det gjelder også hvordan de ønsker å betale i butikk. Fremveksten av mobilbetaling i butikk vil øke kraftig med Vipps og forventes å erstatte noe av det tradisjonelle kortbetalingsvolumet. For butikken er det enkelt å tilby tjenesten da funksjonaliteten vil ligge tilgjengelig som en av flere tjenester i betalingsterminalen, sier Jørgen Stråtveit, Landssjef for Nets i Norge.

Krever en vaneendring
Kort dominerer som betalingsmetode i butikkene i dag, og over 80 prosent av betalingene skjer kontaktløst ved at kortholderne tæpper kortet over betalingterminalen. Vipps fungerer på en annen måte. Kunden skanner en QR-kode som vises i skjermen på betalingsterminalen. Betalingen belastes deretter kontoen på samme måte som om kunden hadde betalt med plastkortet.

- Det tar tid å endre folks vaner og få dem til å bytte ut kortet med mobilen, på samme måte som det tok tid å endre fra kontanter til kort. Flere og flere oppdager imidlertid forenklingen med å bruke mobilen overalt, og blir mer og mer vant til å skanne QR-koder både i butikk og på nett, avslutter Garborg.

Nøkkelord

Kontakter

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg pressemeldinger fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vipps

Combining 11 million users with a single wallet: MobilePay, Pivo and Vipps join forces to create one strong mobile wallet30.6.2021 08:34:00 CEST | Pressemelding

Use of the payment solutions MobilePay, Pivo and Vipps is growing rapidly as mobile payments and e-commerce skyrocket. Today, it has been announced that an agreement is in place to combine the three wallets. Together, they will offer even better solutions for people and businesses across the Nordics and become more competitive in the European payments market.

Pride-støtten stor gjennom Vipps22.6.2021 11:02:01 CEST | Pressemelding

Mangfold har lenge vært Vipps’ hjertesak, og at vi skal heie på hverandre uavhengig av bakgrunn, etnisitet, kjønn og legning. Og kjærlighet skal være for alle. I juni har brukerne hatt mulighet til å velge regnbuefarget innpakning når man sender gave i Vipps, og støtte Oslo Pride med 5 kroner. Engasjementet har vært over all forventning, og halvparten av de som har sendt gaver hittil i juni ønsker å støtte Oslo Pride.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom