Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Nesten halvparten av oss spiser riskrem på julaften

Del

Riskrem er den ubestridte dessertfavoritten over hele landet. Hele 46 % av oss spiser riskrem på julaften.

Riskrem er dessertfavoritt over hele landet.
Riskrem er dessertfavoritt over hele landet.

Mens både julemiddagen og favorittjulekaken varier rundt om i landet, er nordmenn mer samstemte om juledesserten. Riskrem er den mest populære juledesserten over hele landet, og nesten annenhver person spiser riskrem (46 %) på julaften.

I Midt-Norge får riskremen imidlertid konkurranse av en annen kremdessert; mange trøndere foretrekker multekrem (29 %) som dessert på julaften.

Krem er viktig ingrediens i julen

Listen over nordmenns dessertfavoritter viser at krem er en viktig ingrediens i julefeiringen. Fløte er en fellesnevner i de mest populære dessertene vi spiser i julen. Etter riskrem (46 %) og multekrem (17 %) følger karamellpudding (8 %) og is (6 %).

– Norske meieriprodukter har topp kvalitet, og i julen vil vi kose oss med det aller beste. Desserttradisjonene er veldig stabile, og både riskrem og multekrem er tradisjoner vi tror vil holde seg i lang tid, sier Glemminge Arnesen.

Hva pleier du å spise som dessert på julaften? Andel
Karamellpudding 8 %
Annen pudding 1 %
Riskrem 46 %
Fruktsalat 3 %
Multekrem 17 %
Is/iskake 6 %
Julekaker 3 %
Annet 4 %
Ingen spesiell tradisjon 8 %
Spiser ikke dessert 3 %
Vet ikke 1 %

Undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i november 2021. 1005 intervjuer.

Kontakter

Bilder

Riskrem er dessertfavoritt over hele landet.
Riskrem er dessertfavoritt over hele landet.
Last ned bilde
Dessert på julaften - etter landsdel.
Dessert på julaften - etter landsdel.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom