Helse Sør-Øst RHF

Nesten alle sykehusansatte er vaksinert

Del

Ved sykehusene i Helse Sør-Øst er nesten alle ansatte fullvaksinert. Over halvparten av de ansatte er også vaksinert med tredje dose, og denne andelen øker for hver dag. – Dette gir trygghet for både pasienter og ansatte, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt.

Vaksinering av ansatte pågår for fullt ved sykehusene i Helse Sør-Øst.
Vaksinering av ansatte pågår for fullt ved sykehusene i Helse Sør-Øst.

98 prosent av legene ved sykehusene i Helse Sør-Øst er fullvaksinert (to doser), mens sykepleierne har en vaksinedekning på 97 prosent.

​Rootwelt sier at det blir lagt ned et stort arbeid på sykehusene for å vaksinere ansatte, og han takker alle som bidrar til den gode vaksinedekningen.

– Over halvparten av våre ansatte har fått tre doser, og tallene er ekstra høye blant de som jobber med de sykeste pasientene, sier Rootwelt.

Noen ansatte må vente på oppfriskningsdose fordi det skal være et intervall på fire og en halv måned mellom andre og tredje dose.

Tallene er hentet fra slutten av forrige uke, og de reelle tallene er derfor høyere enn det statistikken viser. Det er mange ansatte som har blitt vaksinert de siste dagene.

Terje Rootwelt oppfordrer alle til å la seg vaksinere.
– Vi ser at flertallet av de sykeste på våre intensivavdelinger ikke er vaksinert, og noen av dem er ganske unge, sier Rootwelt. Han er tydelig på at vaksinen er svært viktig for den enkeltes helse, for alle man omgås, og for sykehusenes samlede kapasitet.

– Jeg håper derfor at alle som ikke har tatt vaksinen, tenker seg nøye om, og at alle over 45 år takker ja til den tredje dosen, sier Rootwelt.

Vaksinering per yrkesgruppe – uke 49

Yrke

% to doser

% tre doser

Leger

98

61

Spesialsykepleiere

97

65

Jordmødre

96

58

Sykepleiere

96

55

Vernepleiere

95

41

Fysioterapeuter

98

63

Ergoterapeuter

99

59

Psykologer

97

34

Radiografer

97

56

Bioingeniører

95

30

Helsesekretærer

95

39

Ambulansepersonell

97

58

Helsefagarbeidere

95

50

Pleiemedarbeidere

95

27

Renholdere

92

25

Andre helsearbeidere

98

56

Ledere

99

51

Totalt

96

51

Noen ansatte kan ha blitt vaksinert i andre land, og det er enkelte helseforetak som ligger litt etter ved registrering i SYSVAK.

Nøkkelord

Bilder

Vaksinering av ansatte pågår for fullt ved sykehusene i Helse Sør-Øst.
Vaksinering av ansatte pågår for fullt ved sykehusene i Helse Sør-Øst.
Last ned bilde

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

62585500https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er er av fire regionale helseforetak i Norge og eier de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken.  

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom