Statens vegvesen

Nattarbeid i Byrbergtunnelen på riksveg 15 de neste ukene

Del

Belysning, kabelbruer og bolter i Byrbergtunnelen på riksveg 15 blir skiftet ut. Arbeidet skjer om natta fra 31. august og om lag to måneder framover. Trafikken blir sluppet gjennom én gang hver time når arbeidet pågår.

I løpet av de neste ukene får Byrbergtunnelen nytt tunnelutstyr. (Foto: Google)
I løpet av de neste ukene får Byrbergtunnelen nytt tunnelutstyr. (Foto: Google)

Byrbergtunnelen ligger på riksveg 15 mellom Vågå og Lom i Gudbrandsdalen.

– Utstyret i Byrbergtunnelen har nådd levetida si og er modent for utskifting, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.– Når utskiftinga av utstyret er gjort, får vi en mer trafikksikker og, ikke minst, lysere og mer behagelig tunnel å kjøre i.

Arbeidet pågår om natta mandag til fredag i tidsrommet kl. 21-06 fra 31. august til slutten av oktober.

– Det er dessverre ingen omkjøringsmuligheter på stedet så trafikantene må belage seg på ventetid. Vi slipper imidlertid trafikken gjennom med ledebil cirka én gang hver time. Vi vil gjøre ventetida for trafikantene så kort som mulig samtidig som må vi holde stengt såpass lenge at de som jobber i tunnelen, får gjort det de skal, sier Stensrud.

Jobben med å skifte ut tunnelutstyret er beregnet å ta seks-åtte uker.

– Både vi og entreprenøren som jobber for oss, Otera Traftec AS, gjør det vi kan for at Byrbergtunnelen blir nattestengt i en så kort periode som mulig, forsikrer Asbjørn Stensrud i Vegvesenet.

Hastigheten i tunnelen er redusert både på natt- og dagtid, og det er mørkt i tunnelen når det ikke pågår arbeid der. Statens vegvesen ber trafikantene om å respektere den nedsatte fartsgrensa og kjøre forsiktig.

– Ta også hensyn til de som jobber i tunnelen om natta og de som kjører ledebil, oppfordrer Stensrud. – Alle skal komme trygt hjem til sine når arbeidstida er over.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

I løpet av de neste ukene får Byrbergtunnelen nytt tunnelutstyr. (Foto: Google)
I løpet av de neste ukene får Byrbergtunnelen nytt tunnelutstyr. (Foto: Google)
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom