Miljødirektoratet

Nasjonale turiststier-tiltak for 12 millioner

Del

14 norske naturattraksjoner får i alt 12 millioner kroner til prosjekter som skal bedre forholdene for turister og andre besøkende.

Tiltak knytte ttil Preikestolen i Rogaland er tildelt 1,9 millioner kroner. Foto: Marie Selboskar Lier/Miljødirektoratet.
Tiltak knytte ttil Preikestolen i Rogaland er tildelt 1,9 millioner kroner. Foto: Marie Selboskar Lier/Miljødirektoratet.

– Utvalgte stier og turmål i Norge får nå midler fra tilskuddsordningen Nasjonale turiststier. Dette er stier som har stor opplevelsesverdi og svært mange besøkende, for eksempel Trolltunga, Besseggen og Preikestolen. Pengene går blant annet til å forbedre stier og å bedre sikkerheten for brukerne av naturområdene, sier direktør for Miljødirektoratet, Ellen Hambro.

I noen områder vil støtten gå til en fjellvakttjeneste i sommersesongen. Andre prosjekter planlegger å få på plass toaletter eller informasjonsplakater og skilting.

Mange gode søknader

Miljødirektoratet fikk i år inn søknader om 35 millioner kroner gjennom tilskuddsordningen Nasjonale turiststier som hadde 12 millioner kroner til fordeling.

De ulike prosjektene er tildelt fra 200 000 kroner til 1,9 millioner kroner.

– Vi fikk inn mange gode søknader. I prioriteringen mellom dem har vi lagt stor vekt på antall besøkende og andel internasjonale gjester. Geografisk spredning har også vært vektlagt. En del prosjekter har fått midler for å kunne sluttføre arbeid som er påbegynt tidligere, sier Hambro.

Prosjektene som fikk støtte:

 • Besseggen (Vågå, Innlandet): 590 000
 • Dronningruta (Øksnes, Nordland): 200 000
 • Engabreen, Svartisen (Meløy, Nordland): 950 000
 • Fosseråsa, Geiranger (Stranda, Møre og Romsdal): 1 900 000
 • Gaustatoppen (Tinn, Vestfold og Telemark): 315 000
 • Kjerag (Sandnes, Rogaland): 350 000
 • Kvalvika - Ryten (Flakstad, Nordland): 400 000
 • Preikestolen (Strand, Rogaland): 1 900 000
 • Reinebringen (Moskenes, Nordland): 900 000
 • Romsdalseggen (Rauma, Møre og Romsdal): 750 000
 • Rødøyløva (Rødøy, Nordland): 400 000
 • Segla (Senja, Nordland): 1 250 000
 • Skagsvola (Trysil, Innlandet): 200 000
 • Trolltunga (Odda, Vestland): 1 900 000

Ønsker besøksstrategier

Mange av de de stedene som i år har fått støtte har utfordringer med å håndtere det store antallet besøkende på en sikker og god måte.

– Vi er glade for at mange av de som har søkt ønsker å utvikle besøksstrategier for sine områder. Slike strategier er et godt verktøy for å tilrettelegge slik at man kan styre og håndtere besøket på en god måte, ivareta naturen og samtidig legge til rette for bred verdiskaping i lokalsamfunnene. Vi ønsker at flere starter en slik planlegging i sine områder framover, sier Ellen Hambro.

Nøkkelord

Kontakter

PressekontaktPressetelefonen svarer på henvendelser fra pressen mellom klokka 8 og 16 på hverdager.

Vi ringer vi deg raskt tilbake dersom vi ikke får tatt telefonen. Pressetelefonen kan ikke ta imot SMS eller talebeskjeder.

40 10 38 00presse@miljodir.no

Bilder

Tiltak knytte ttil Preikestolen i Rogaland er tildelt 1,9 millioner kroner. Foto: Marie Selboskar Lier/Miljødirektoratet.
Tiltak knytte ttil Preikestolen i Rogaland er tildelt 1,9 millioner kroner. Foto: Marie Selboskar Lier/Miljødirektoratet.
Last ned bilde

Lenker

Om Miljødirektoratet

Miljødirektoratet
Miljødirektoratet
Postboks 5672 Torgarden
7485 Trondheim

73 58 05 00https://www.miljodirektoratet.no

Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.

Følg saker fra Miljødirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Miljødirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom