Den Norske Opera & Ballett

Nasjonalballetten danser for sykehjem, seniorsentre og Bredtveit fengsel

Del

Når publikum ikke kan komme til Operaen, kommer Operaen til publikum. Fredag 8. mai er det premiere på forestillingen Nasjonalballetten kommer! på Vinderen bo- og servicesenter.

Mens Operahuset er stengt, drar Nasjonalballetten ut for å danse. Foto: Getty Images
Mens Operahuset er stengt, drar Nasjonalballetten ut for å danse. Foto: Getty Images

– I disse tider er mange stengt inne uten besøk og aktiviteter. De ønsker vi å danse for og å gi et avbrekk fra en stillestående hverdag, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen, som også er konferansier i forestillingen.

Besøker opp til seks sykehjem i uken

Selv om det nå er lov å spille forestillinger for 50 personer, er det mange som ikke kommer seg til teatrene. Derfor drar Nasjonalballetten ut med en scene og 20-minutters forestillinger med klassisk og moderne ballett. Fredag 8. mai går turen til Vinderen bo- og servicesenter og deretter Nordberghjemmet. Dette er Den Norske Opera & Ballets første forestillinger etter at operahuset måtte stenge dørene 12. mars. Resten av mai står ytterligere 19 sykehjem og seniorsentre for tur, og 13. mai danser kompaniet for Bredtveit fengsel- og forvaringsanstalt. Prosjektet har blitt møtt av stor entusiasme og mange tar kontakt og ønsker besøk, også borettslag og skoler. Planen er å danse fire til seks forestillinger hver uke fram mot sommeren.

Sitrer etter å møte publikum

Nasjonalballettens husregissør Marit Moum Aune står bak konseptet. Hun har skapt noen av kompaniets største suksesser. I fjor høst ble hennes ballett Hedda Gabler danset i verdens mest kjente balletthus – Bolsjojteatret i Moskva. Nå venter et helt annet format.

– Om det er en sal med tusenvis av publikummere eller en gressplen med 20 personer, er essensen den samme – møtet mellom utøvere og publikum. Våre dansere sitrer etter å danse for et publikum igjen, sier Moum Aune.

Dansere i verdensklasse

Noen av Norges og verdens beste dansere vil opptre for beboerne på Vinderen bo- og servicesenter og Nordberghjemmet. I fredagens forestillinger danser Daniela Cabrera, Yoel Carreño, Leyna Magbutay, Martin Dauchez og Silas Henriksen. På programmet står utdrag fra ballettene Giselle og Le Corsaire og en solo skapt for Silas Henriksen av Christopher Arouni. Flere av Nasjonalballettens dansere vil være med i de kommende forestillingene, og også bboyen Navid Rezvani.

Prosjektet støttes av Den Norske Opera & Balletts hovedsamarbeidspartnere Norsk Tipping og OBOS.

Kontakter

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:

Lene Jacobsen, leder kommunikasjon & samfunn i Nasjonalballetten: 47 91 52 32 / lj@operaen.no

Bilder

Mens Operahuset er stengt, drar Nasjonalballetten ut for å danse. Foto: Getty Images
Mens Operahuset er stengt, drar Nasjonalballetten ut for å danse. Foto: Getty Images
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom