NAF

NAF-magasinet Motor kårer årets beste bilkjøp: Vinneren er en overraskelse

Del

Hvert år kårer NAF-magasinet Motor årets beste bilkjøp. Årets vinner er BMW i4 eDrive40. – Dette er nok overraskende for mange, men bilen skårer godt på alle kriteriene juryen dømmer utfra, sier Peter Raaum, redaktør i Motor.

BMW i4 eDrive40 vant kåringen av Årets beste bilkjøp foran Volkswagen ID.Buzz. (Foto: Tomm W. Christiansen)
BMW i4 eDrive40 vant kåringen av Årets beste bilkjøp foran Volkswagen ID.Buzz. (Foto: Tomm W. Christiansen)

Hva som er det beste bilkjøpet for deg vil selvfølgelig avhenge av dine behov, men juryen har ut fra et sett med kriterier funnet de bilene de mener skiller seg positivt ut.

– Vi legger vekt på hva det koster å kjøpe og eie en ny bil. Disse regnestykkene er et viktig premiss for rangeringen vi har kommet fram til, sier Raaum.

BMW i4 er ikke en bil du umiddelbart tenker på som en klassisk familiebil, og kan derfor være et noe overraskende valg på førsteplassen. Det er kombinasjonen av komfort, kvalitet, kjøreglede, rekkevidde og økonomi, som gjør at dette ble vinneren.

- Bilene på toppen av listen skal være trygge kjøp og ha en pris som er edruelig for lommeboka. I tillegg er plass, komfort, rekkevidde og kjøreegenskaper viktige faktorer for juryen, forklarer Peter Raaum

Et fast kriterium er at bilen skal kunne leveres i inneværende år, men på grunn av de omfattende leveringsproblemene på elbiler har juryen ikke vært like strenge på dette i 2022-kåringen.

Her er topplisten for årets beste bilkjøp i 2022:

 1. BMW i4 eDrive40
 2. Volkswagen ID.Buzz
 3. Renault Megane E-Tech
 4. BMW iX1
 5. Volkswagen ID.5
 6. Toyota bZ4X
 7. Nissan Ariya
 8. Mercedes EQE
 9. Kia Niro EV
 10. Volvo C40

Dette er de viktigste premissene for kåringen:

 • Alle modellene skal være nye i 2022.
 • De skal ha blitt utlevert til kunder i 2022 (se merknad).
 • De skal gi et økonomisk fornuftig og forutsigbart bilhold.
 • De har oppnådd poeng helt i tetsjiktet i Motors tester.

Merk: Invasjonen av Ukraina og nedstengninger under pandemien har gitt store forsinkelser i verdens bilproduksjon, og det rammer produsentene ulikt. Derfor stiller vi heller ikke absolutte krav her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

BMW i4 eDrive40 vant kåringen av Årets beste bilkjøp foran Volkswagen ID.Buzz. (Foto: Tomm W. Christiansen)
BMW i4 eDrive40 vant kåringen av Årets beste bilkjøp foran Volkswagen ID.Buzz. (Foto: Tomm W. Christiansen)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom