NAF

NAF: - Bompengeløsning et stort skritt i riktig retning

Del

NAF er glad for regjeringens framforhandlede bompengeløsning. - Avtalen reduserer egenbetalinger for både bilister og kollektivreisende. Dette er et stort skritt i riktig retning for trafikantene, og i tråd med det NAF har kjempet for, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

- Regjeringen innrømmer med dette at nivået på bompenger har gått for langt. Det er derfor positivt at de finner friske penger til en løsning som NAF har etterlyst. Reduserte bompenger i byene og flere veiprosjekter i distriktene, samtidig som byvekstavtalene reforhandles med økt statlig finansiering er et stort skritt i riktig retning, sier Ryste. 

- Det er flere positive elementer i avtalen. Kollektivprisene går ned, økt satsing på rassikring og videreføring av belønningsmidler til Drammen, Fredriksstad, Skien, Tromsø og Kristiansand, sier Ryste 

Ikke kvitt bompenger 

NAF minner likevel om at bompenger langt fra er borte med regjeringens avtale. 

 - Dette fjerner på ingen måte bompengene. Det er planer om å kreve inn flere hundre milliarder i bompenger de neste 20 årene. Bompengebråket i valgkampen bør være en påminnelse til politikerne om at det går en grense for hvor stor belastning bilistene er villige til å ta. Det er på høy tid med en bred debatt om hva som kan erstatte bompengene, sier Ryste.  

Hun minner også om at det finnes en uløst nøtt i avtalen. Nemlig reduserte bompenger inn i byene samtidig som kravet om nullvekst i biltrafikken består.  

- Dette kan raskt tyte ut som restriktive tiltak mot bilen på andre måter, for eksempel færre parkeringsplasser i byene og flere stengte gater. Dette betyr i såfall at avtalen må følges opp med bedre innfartsparkering ved togstasjoner og kollektivknutepunkter utenfor byene, sier hun. 

Kontakter

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom