Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren til Ski, Halden, Fredrikstad og Moss

Del

Mandag reiser Jan Christian Vestre på rundtur i Østfold for å besøke Norske Skog, Hydrovolt, Onna Greens og reTyre. På agendaen er åpning av både biokomposittanlegget til Norske Skog og Norges første resirkuleringsanlegg for elbilbatterier hos Hydrovolt.

Næringsminister Jan Christian Vestre.
Næringsminister Jan Christian Vestre.

- Det er stor stas å få gleden av å åpne hele to viktige initiativer som handler om grønn, fremtidsrettet næringsutvikling på samme dag. Disse satsingene er midt i blinken for regjeringens grønne industriløft som har både hele batterverdikjeden og skog- og bionæring som sentrale satsingsområder. Vi lanserer et veikart for industriløftet før sommeren for å bidra til flere grønne jobber, reduserte klimagassutslipp og øke eksporten, og det er ekstra gledelig at Østfold med lange industritradisjoner er godt posisjonert for det grønne skiftet, sier næringsministeren om besøket.

Norske Skog fikk tidligere i år samme med forsknings- og industripartnere 60 millioner kroner fra «Grønn Plattform» satsingen til å skape mer lønnsom næringsutvikling basert på materialene nanocellulose og biokompositt. Enova har gitt støtte til realisering av satsingen til Hydrovolt.

Program

08.15 – 09.00Norske Skog, åpning av biokomposittanlegg

10.00 – 10.30Hydrovolt, åpning av norges første resirkulering av elbilbatterier

11.15 – 11.45Onna Greens, vertikalt landbruk

12.30 – 13.00reTyre

Presse som ønsker å dekke hele eller deler av besøket kan ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Tonje Nermark, +47 46 77 84 09 tonje.nermark@nfd.dep.no 

Kontakter

Bilder

Næringsminister Jan Christian Vestre.
Næringsminister Jan Christian Vestre.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom