Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren til Island på EFTAs Ministermøte 2022

Del

Søndag 19. juni til mandag 20. juni er Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) på Island for å delta på EFTAs Ministermøte.

Næringsminister Jan Christian Vestre, Foto: NFD
Næringsminister Jan Christian Vestre, Foto: NFD

-       EFTA har gjort det mulig for Norge å bygge opp et nettverk av frihandelsavtaler som dekker mer enn 40 land og territorier. Disse avtalene er blant de mest avanserte og omfattende i verden, og sikrer norske eksportører og investorer tilgang på viktige markeder. På Island skal jeg møte ministre fra de tre andre EFTA statene for å diskutere hvordan vi kan styrke EFTA samarbeidet ytterligere, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

EFTA er et frihandelsforbund bestående av Norge, Island, Liechtenstein og Sveits. Formålet med EFTA var opprinnelig å etablere frihandel mellom medlemslandene. Denne rollen består fortsatt, men EFTA har også fått nye oppgaver som å regulere EFTA landenes tilslutning til EØS-avtalen, og inngå frihandelsavtaler med tredjeland.

Søndag 19. juni møte på Hotel Hamar

19.30 –                      Statsråden deltar på uformelt Ministermøte

Mandag 20. juni møte på Menntaskóli Borgarfjarðar

10.30 – 12.00            Statsråden deltar på Ministermøtet

14.00 – 16.00            Møte mellom EFTA ministrene og EFTAs rådgivende organ         

Kontakter

Bilder

Næringsminister Jan Christian Vestre, Foto: NFD
Næringsminister Jan Christian Vestre, Foto: NFD
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren har besøk av Europakommisjonens visepresident Maroš Šefčovič mandag 27. juni22.6.2022 18:41:27 CEST | Presseinvitasjon

Visepresident i Europakommisjonen, Maroš Šefčovič besøker Norge. Næringsminister Jan Christian Vestre er vertskap. Tema for besøket er videreutvikling av Norges strategiske industripartnerskap med EU, og de vil sammen komme med en felles erklæring om et forsterket samarbeid på batteri- og råvarefeltet. På programmet står besøk på batteri-resirkuleringsfabrikken Hydrovolt AS i Fredrikstad, bilaterale møter og rundebordkonferanse med råvare- og batteriaktører.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom