Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren har besøk av Europakommisjonens visepresident Maroš Šefčovič mandag 27. juni

Del

Visepresident i Europakommisjonen, Maroš Šefčovič besøker Norge. Næringsminister Jan Christian Vestre er vertskap. Tema for besøket er videreutvikling av Norges strategiske industripartnerskap med EU, og de vil sammen komme med en felles erklæring om et forsterket samarbeid på batteri- og råvarefeltet. På programmet står besøk på batteri-resirkuleringsfabrikken Hydrovolt AS i Fredrikstad, bilaterale møter og rundebordkonferanse med råvare- og batteriaktører.

– Både EU og Norge har mye å tjene på et godt og tett samarbeid om den grønne omstillingen. Jeg gleder meg til å vise fram en norsk bedrift som bidrar til Norges og Europas felles mål om grønn omstilling og økonomisk vekst. Jeg forventer gode diskusjoner med Šefčovič om hvordan vi kan samarbeide enda tettere fremover. Vi vil fortsette å utvikle industripartnerskapet med EU der særlig batteri og råmaterialer er viktig, sier næringsminister Jan Christian Vestre.  

Program mandag 27. juni:

09.00 - 10.00:
Besøk på Hydrovolt AS. Hele besøket er åpent for presse.
Adresse: Kortbølgen 15 B, 1630 Gamle Fredrikstad

14.10 - 14.30:
Pressetilgjengelighet og felles erklæring med Maroš Šefčovič og Jan Christian Vestre etter rundebord med råvare- og batteriaktører.
Adresse: Riddervoldsgate 2

NB: Oppmøte for presse i Riddervoldsgate 2 for screening, mellom 13.30 og 13.45. Husk godkjent ID.

Presse som ønsker å dekke hele eller deler av programmet kan ta kontakt med fungerende kommunikasjonssjef Camilla Pettersen, 95 10 50 64, camilla.pettersen@nfd.dep.no

Nøkkelord

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom