Eksfin

Næringsminister Vestre åpner nytt Stavanger-kontor for Eksportfinansiering Norge (Eksfin): Gir lokale bedrifter lettere tilgang til statlig eksporthjelp

Del
Gjennom det nye distriktskontoret får lokale bedrifter enda lettere tilgang til Eksfins finansieringsordninger på 185 milliarder kroner. Regionen bruker allerede Eksfins ordninger aller mest i landet i forbindelse med havvind-leveranser internasjonalt. Fremover håper Eksfin å hjelpe flere bedrifter med å sikre eksportkontrakter, finansiere klimavennlige investeringer og vokse internasjonalt.
Næringsminister Vestre åpnet Eksfins Stavanger-kontor. Fra høyre adm. dir. Tone Lunde Bakker og Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun
Næringsminister Vestre åpnet Eksfins Stavanger-kontor. Fra høyre adm. dir. Tone Lunde Bakker og Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun

Gir økt eksport og trygghet

- Det er kritisk viktig at den spente internasjonale situasjonen ikke rammer fastlandseksporten eller klimavennlig omstilling i industrien. Sammen med Eksfin kan bedrifter og banker dele mer risiko og reise mer kapital. Eksfins lån og garantier sikrer kontrakter, aktivitet og arbeidsplasser i en utfordrende tid, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Idag klippet han snoren på det nye Eksfin-kontoret i Stavanger sentrum sammen med Eksfin-sjef Tone Lunde Bakker, Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun, næringsforeninger og eksportbedrifter i landsdelen.

Tilgjengelig for SMB

Eksfins kunderådgivere er bevisst lokalisert sammen med Innovasjon Norges eksisterende kontor i byen. Det skal gjøre det lettere for bedrifter i regionen å ta kontakt, møte begge virksomheter eller bli henvist videre:

- Eksfin har eksistert i kun ett år, og vi bygger fortsatt kunnskap hos bedriftene om hva slags hjelp de kan få hos oss. Gjennom distriktskontoret kan vi lettere nå ut til flere bedrifter, ta en kaffe med dem, Innovasjon Norge, Nysnø eller lokale banker. Eksportnæringene her endrer seg veldig raskt og jeg håper vi skal være tett koblet på behovene og mulighetene de ser, sier Eksfin-sjef Tone Lunder Bakker.

Hun viser til at Eksfin allerede har et regionskontor i Ålesund som blir styrket med en ekstra medarbeider i disse dager. I 2021 sto Vestlandet samlet for over halvparten av all finansiering som Eksfin stilte det året. De viktigste næringene var fornybar energi, maritim og verft samt fiskeri og havbruk. Dette er næringer som fortsatt står sentralt for bedriftene langs kysten og for Eksfin.

Kontakter

Bilder

Næringsminister Vestre åpnet Eksfins Stavanger-kontor. Fra høyre adm. dir. Tone Lunde Bakker og Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun
Næringsminister Vestre åpnet Eksfins Stavanger-kontor. Fra høyre adm. dir. Tone Lunde Bakker og Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun
Last ned bilde
Næringsminister Vestre
Næringsminister Vestre
Last ned bilde
Adm. dir. i Eksfin, Tone Lunde Bakker
Adm. dir. i Eksfin, Tone Lunde Bakker
Last ned bilde

Om Eksfin

Eksfin
Eksfin
Støperigata 1
0250 Oslo

+47 22 87 62 00http://www.eksfin.no

Eksportfinansiering Norge (Eksfin) fremmer norsk eksport og eksportfremmende investeringer ved å stille garantier og lån på vegne av staten. Finansieringen er tilpasset norske eksportbedrifters og utenlandske kjøperes behov og dekker blant annet politisk og kommersiell risiko på lån fra private eller offentlige finansinstitusjoner.

Eksfin er et supplement til private finansinstitusjoner og er en del av det næringsrettede virkemiddelapparatet. Eksfin er en forvaltningsbedrift underlagt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).

Eksfin har 125 medarbeidere og hovedkontor i Oslo. Adm. dir er Tone Lunde Bakker og styret ledes av Morten Støver.

Følg pressemeldinger fra Eksfin

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eksfin på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eksfin

Eksfin stiller rundt 770 millioner kroner i garantier når Scatec bygger nytt solkraftverk i Brasil22.3.2023 08:01:00 CET | Pressemelding

Scatec bygger sammen med partnerne Equinor og Hydro Rein et solkraftverk med en kapasitet på 531 megawatt i Brasil. Eksfin stiller garantier for inntil 71 millioner amerikanske dollar som er avgjørende for gjennomføringen av prosjektet. Solkraftverket vil forsyne mer enn 600.000 husholdninger i Brasil med strøm og gi Norsk Hydro god tilgang på fornybar energi til produksjon av råstoffet alumina.

Eksfin utvider finansieringstilbudet til klimavennlige prosjekt6.12.2022 11:53:47 CET | Pressemelding

Statlige Eksfin er i dag i dialog om grønne prosjekter til en verdi på over 60 milliarder kroner, og ser derfor et potensiale for en sterk økning i finansieringsbehovet fremover. Eksfin har lenge tilbudt lånegarantier til anleggsinvesteringer hos eksportører og deres underleverandører, og nå utvides tilbudet på to måter. Både lån og garanti tilbys, og klimavennlige prosjekter kan få finansiering - selv om eksporten skulle ligge flere år frem i tid.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom