Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til Havnelederforum i Oslo

Del

Fredag deltar næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på Havnelederforum i Oslo.

Norge er en av verdens ledende havnasjoner. Vår kystlinje er blant verdens lengste, og vi råder over et havareal som er mer enn fem ganger større enn vårt landareal.

Mulighetene som havet gir skaper arbeidsplasser og velstand. Havnene har en viktig rolle som tilrettelegger for næringsutvikling langs kysten og er viktige i det grønne skiftet for skipsfarten.

- Regjeringen skal sørge for gode vilkår for sjøtransport og samtidig ivareta klima- og miljøhensyn. I en effektiv og konkurransedyktig maritim logistikkjede, er miljøvennlige havner et viktig ledd. Regjeringen ønsker mer bruk av miljøvennlig drivstoff for skip og mer utbygging av tilhørende infrastruktur. Vårt mål å ha utslippsfrie havner der det ligger til rette for det innen 2030, sier Torbjørn Røe Isaksen (H).

Bruk av ressursene i havet fordrer gode havnefasiliteter, da de er et viktig bindeledd mellom produksjon og marked. Under årets samling av norske havneledere deltar næringsminister Røe Isaksen i diskusjonen om fremtidens havner.

Tid: Fredag 17. januar kl. 11.00
Sted: Clarion Hotel the Hub, Biskop Gunnerus gate 3, 0106 Oslo
Pressekontakt: Ella Ege Bye, tlf. 932 68 350

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom