Hold Norge Rent

Næringslivets rolle i kampen mot forsøpling

Del

Hvordan kan næringslivet og miljøbevegelsen samarbeide? Dette er et av flere spørsmål som belyses når Hold Norge Rent-konferansen 2021 setter søkelyset på næringslivet.

Nina Jensen
Nina Jensen

Hold Norge Rent-konferansen 2021 går av stabelen 5. maiog i år setter Norges største møteplass for marin forsøpling fokus på næringslivets rolle i kampen mot marin forsøpling. Nina Jensen, leder i REV Ocean, er blant årets innledere. 

Hvert år samler Hold Norge Rent ryddeentusiaster, forvaltningen, forskere, kommuneansatte og næringslivet for å dele nyeste kunnskap om marin forsøpling. I år ser vi nærmere på hvordan næringslivet kan bidra til å løse dette alvorlige globale miljøproblemet 

Nina Jensen i REV Ocean har lenge vært en pådriver for at miljøbevegelsen skal ha en mer proaktiv rolle inn mot næringslivet. 

- Det er næringslivsaktørene som i all hovedsak skaper miljøproblemene, og som derfor også sitter på løsningene. Med mindre man får dem med på laget, ansvarliggjør dem for miljøpåvirkningen de har og hjelper dem til å se mulighetene som ligger i å løse miljøproblemene verden står overfor, så kommer man ikke til noe sted, mener Jensen. 

REV Ocean-lederen er opptatt av å finne gode måter for hvordan næringslivet og miljøbevegelsen kan jobbe sammen. 

- Det er fortsatt et gap mellom næringslivet og interesseorganisasjonene, og det handler jo i bunn og grunn om ulike interesser. Næringslivsaktører er der primært for å skape profitt, og interesseorganisasjonene er opptatt av å ivareta uerstattelige verdier. Miljøbevegelsen med sin retorikk og tilnærming, har nok satt seg selv litt på utsiden og bidratt til polarisering, sier Jensen.  

På Hold Norge Rent-konferansen 2021 vil Jensen si mer hvordan næringslivet kan ta et meningsfylt ansvar. Konferansen ser også nærmere på de nye løsningene og veien videre, sammen med blant annet forfatter og aktivist Andri Snær Magnason, administrerende direktør i Jernia, Espen Karlsen, Ida Pernille Hatlebrekke, Chief Commercial & SustainabilityOfficer i Looping. 

Hold Norge Rent-konferansen gjennomføres med støtte fra Miljødirektoratet og Ragn-Sells 

Les mer om programmetoginnlederne her  

Nøkkelord

Kontakter

Kine E. MartinussenFagleder hav og marin forsøpling

Kine har ansvar for Hold Norge Rents arbeid mot marin forsøpling, og leder vårt SAM-nettverk. Hun har også programansvar for Hold Norge Rent-konferansen.

Tel:+47 992 36 935kine@holdnorgerent.no

Bilder

Nina Jensen
Nina Jensen
Last ned bilde
Ida Pernille Hatlebrekke
Ida Pernille Hatlebrekke
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438

https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom