NHO

Næringslivets økonomibarometer: Trøblete høst: Ny krise i emning?

Del

Nyhetsbildet høsten 2018 har vakt uro: Oljeprisen faller. Børsene raser. En mulig uryddig Brexit rykker nærmere. Kina og USA er i "handelskrig". Europeisk vekst avtar. Er verdensøkonomien på vei inn i et nytt tilbakeslag?

Vår lille, åpne økonomi er til de grader utsatt for det som skjer rundt oss. Med mindre drahjelp fra oljepengebruk, rente og kronekurs trenger vi andre drivere fremover for at vårt moderate oppsving skal vare ved.

Dette er bakgrunnen for at vi på tampen av året avgir en grundigere vurdering av utsiktene for 2019. Blant annet ser vi nærmere på hva som driver utviklingen i bedriftsinvesteringene og drøfter om knapphet på arbeidskraft vil kunne bremse veksten.

I tillegg vil vi som vanlig gå gjennom Næringslivets økonomibarometer og utviklingen i boligpriser, forbruk, ledighet mm.

Og vi tror vi lander på beina også neste år.

Vel møtt i Middelthuns gate 27, mandag 10. desember kl 1000.

Kaffe og rundstykker til dem som ikke rakk frokosten.

Kontakter

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg saker fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom