Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet sender reglene for akvakulturlokaliteter på høring

Del

Nærings- og fiskeridepartementet sender på høring et forslag om å endre passivitetsbestemmelsene for akvakulturlokaliteter. Forslaget innebærer at perioden som oppdrettsanlegg kan ligge passive forlenges fra to år til tre år før akvakulturlokaliteter kan trekkes tilbake.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran

- Havbruksnæringen er viktig for vår matproduksjon og verdiskaping  og det er viktig at næringa får utvikle seg. Aktørene trengerlokaliteter som de kan bruke fleksibelt, samtidig er det flere ulike hensyn som må balanseres. Vi må ha et regelverket som sørger for at vi oppnår en bærekraftig, samfunnsnyttig og effektiv utnyttelse av arealene våre, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Fiskeridirektoratet kan i dag trekke tilbake en akvakulturlokalitet dersom lokaliteten ikke har vært benyttet eller bare benyttet i begrenset grad over en periode på to år. Selv om vilkåret om passivitet er oppfylt vil det fortsatt være en skjønnsmessig vurdering hos Fiskeridirektoratet. Det fremgår for eksempel av gjeldende regelverk at det er unntak for lokaliteter som ikke har blitt benyttet i to år dersom lokaliteten er pålagt brakklegging.

I høringen ber departementet spesielt om synspunkter på om passivitetsbestemmelsene bør endres, og om den konkrete varigheten på passivitetsbestemmelsene.

Bilder

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom