Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet endrer passivitetsreglene i havbruksregelverket

Del
Nærings- og fiskeridepartementet forlenger perioden med passivitet fra to år til tre år som vilkår for tilbaketrekking av havbrukslokaliteter.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Endringen omfatter både tilbaketrekking av lokaliteter i laksetildelingsforskriften § 9-1 og tilbaketrekking av tillatelser i forskrift om akvakultur, andre fiskearter § 18.

- Dette er et viktig tiltak for oppdretterne og deres mulighet for å planlegge produksjonen på en mer fleksibel måte. Muligheten for lengre perioder med passivitet vil gi innehaverne av havbrukstillatelser større fleksibilitet i deres drift. Jeg er opptatt av gode rammebetingelser for havbruksnæringen, og jeg mener at denne endringen balanserer de ulike hensynene på en god måte, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Formålet med passivitetsreglene er å hindre at lokaliteter ligger brakk og beslaglegger areal som kunne vært nyttet til akvakultur eller andre formål. I praksis har det vært variasjon i varigheten av passivitet før lokaliteter har vært trukket tilbake. Endringen vil bidra til bedre samsvar mellom forskriftsbestemmelsene og forvaltningens praktisering av passivitetsbestemmelsene. 

Kontakter

Bilder

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom