Norsk Friluftsliv

Nær 130 000 tenker å besøke Trolltunga i sommer: – Håper folk tør å tenke alternativt

Del
Nær 130 000 nordmenn ser for seg å ta turen til Trolltunga i sommer, viser en ny undersøkelse. – Blir dette en realitet, har vi og naturen et problem, mener Norsk Friluftsliv.

Det viser en fersk Ipsos-undersøkelse der nordmenn over 18 år er spurt om hvor de tenker å reise i sommer.

Trolltunga har blitt et svært populært turistmål de siste årene, med rundt 90 000 turister i året.

Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv er svært glade for at natur og friluftsliv er høyt oppe på lista over nordmenns ferieplaner. Likevel mener de tallene gir grunn til bekymring.

– Det er veldig flott at mange ønsker å komme seg ut og oppleve den flotte naturen vi har her i Norge. Men om alle skal presse seg sammen i samme turområde i en kort sommersesong, har både vi og naturen et problem, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Flere folk gir mer forsøpling

Norsk Friluftsliv har i flere år uttrykt bekymring for at økende turisme skaper et stort press på norsk natur.

– Flere folk på samme tursted betyr dessverre også mer forsøpling og slitasje. Dersom hele Norge planlegger å besøke turperler som Trolltunga i ferien, kan dette får store konsekvenser for naturen, advarer Heimdal.

Han tror også at store folkemengder kan ødelegge turopplevelsen for mange.

-De aller færreste synes det er hyggelig å gå i kø når de er på tur, sier han.

Vil spre trafikken

Norsk Friluftsliv mener noe av det viktigste man kan gjøre nå er å prøve å spre sommertrafikken.

– Norge er et langstrakt land med utrolig mange flotte naturperler. Vi håper folk tør å tenke alternativt når de planlegger ferien, slik at vi unngår et unødig trykk på de mest kjente reisemålene, sier Lasse Heimdal.

Han minner om at alle som ferdes i norsk natur, og dermed benytter seg av allemannsretten, skal forholde seg til prinsippet om sporløs ferdsel.

– Husk at alt du tar med deg på tur, skal du også ta med deg hjem igjen, sier Heimdal.

Norsk Friluftsliv oppfordrer også lokale og sentrale myndigheter til å inngå samarbeidsavtaler med de frivillige friluftslivsorganisasjonene om bistand gjennom en hektisk sommersesong.

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk Friluftsliv

Norsk Friluftsliv
Norsk Friluftsliv
Nedre Slottsgt. 25
0157 Oslo

23 31 09 80http://www.norskfriluftsliv.no

Norsk Friluftsliv er
fellesorganisasjonen for 18 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 950 000 medlemskap og representerer over 5000 lokale lag og foreninger. Organisasjonene har individuelle medlemskap og er åpne for alle. De er landsomfattende eller har mer enn 10 000 medlemmer. Organisasjonene har ikke motorferdsel eller organisert konkurranseaktivitet som hovedformål. 

Norsk Friluftsliv arbeider for
- et allsidig, enkelt og naturvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon, som gjennom tradisjonelle og nye aktivitetsformer fremmer friluftsliv for alle.

- å fremme saker av felles interesse for organisasjonene overfor myndighetene og andre aktuelle målgrupper.

- helse, trivsel og økt forståelse for naturens egenverd gjennom naturopplevelser.

- å fremme allemannsretten og allmennhetens tilgang til og bruk av naturen.

Følg pressemeldinger fra Norsk Friluftsliv

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Friluftsliv på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Friluftsliv

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom