Getaround

Nabobil.no solgt for over 100 mill NOK til verdens største bildelingsaktør Getaround

Del

Den amerikanske bildelingsaktøren Getaround trapper opp global satsing med oppkjøpet av Nabobil.no, en av markedslederne innen bildeling i Norden.

Nabobils styre og opprinnelig gründerteam fra venstre: Christian Persson Hager, Karl Alveng Munthe-Kaas, Jacob Tveraabak, gründer og CEO i Getaround  Sam Zaid og daglig leder i Nabobil.no Even Tangen Heggernes
Nabobils styre og opprinnelig gründerteam fra venstre: Christian Persson Hager, Karl Alveng Munthe-Kaas, Jacob Tveraabak, gründer og CEO i Getaround Sam Zaid og daglig leder i Nabobil.no Even Tangen Heggernes

OSLO/SAN FRANCISCO – 25. juni 2019 – Getaround, den største bildelingsaktøren i verden, kunngjorde i dag oppkjøpet av norske Nabobil.no for over 100 millioner NOK. Oppkjøpet utvider markedsplassens tilstedeværelse til å inkludere Norden. Den raskt voksende bildelingsplattformen vil etter oppkjøpet operere i syv europeiske land, i tillegg til USA. Markedene i Frankrike, Tyskland, Spania, Østerrike, Belgia og Storbritannia ble nylig tilgjengelig gjennom et oppkjøp av den franske bildelingsplattformen Drivy.

Nabobil.no, som ble startet i 2015 av Jacob Tveraabak, Karl Munthe-Kaas, Christian Hager, Jenny Sjögren, Theodor Tonum, Thomas Grøndahl og Chris Moen, har raskt tiltrukket seg mange brukere i Norge, og planlegger nå ekspansjon i Norden. Med verdens største bildelingsaktør Getaround på laget vil det fremskynde veksten og forbedre brukeropplevelsen for bildeling i hele regionen gjennom store investeringer i nøkkelfri åpningsteknologi.

Satser stort på nøkkelfri åpningsteknologi

Getaround er pioneerer i bildelingsbransjen og har patentert sin Getaround Connect®-teknologi som gjør det mulig for brukerne å finne og låse opp biler ved bruk av smarttelefonen. Teknologien gjør bildeling tilgjengelig for enda flere, akkurat når det passer dem. Getaround har med et dedikert team utviklet Getaround Connect® over fire produktgenerasjoner, for å skape en trygg, smart og pålitelig bildelingsteknologi i verdensklasse.

"Vi er stolte over å ønske Nabobil-teamet velkommen til Getaround. Vi bygger en global organisasjon, og med erfaringen, pågangsmotet og de verdiene som Nabobil-teamet tilfører Getaround vil de bidra til å nå vårt mål om at folk skal kunne dele bilene sine overalt”, sier Sam Zaid, gründer og administrerende direktør i Getaround.

Bygger nordisk organisasjon

"Dette oppkjøpet er utrolig spennende for Nabobil, gjort mulig takket være fantastisk innsats av gründerne og ansatte. Det å bli en del av Getaround gir oss muligheten til å investere ytterligere i nøkkelfri åpningsteknologi og bygge den nordiske organisasjonen", sier Even Heggernes, daglig leder i Nabobil.

Heggernes og resten av Nabobil-teamet blir nå en del av Getaround. De skal fortsette å utvikle tjenesten i Norge og får ansvaret for den nordiske ekspansjonen.

"Vi er svært fornøyde med at verdens ledende bildelingsaktør har kjøpt Nabobil - og at vi får være med Getaround på reisen videre. Vi kan ikke se for oss en bedre match, og med solide eiere er kapitaltilgangen for nordisk vekst sikret. For Nabobils kunder vil dette innebære store løft i tilbudet og forbedret teknologi. Det sikrer en langsiktig og bærekraftig tjeneste. Dette er en stor annerkjennelse for Nabobils trofaste brukere, ansatte og aksjonærer", sier Christian Hager, Jacob Tveraabak og Karl Munthe-Kaas, de første tre gründerne og styret i Nabobil, i en samlet kommentar.

Nøkkelord

Kontakter

Even Heggernes,
Daglig leder, Nabobil
‭+47 975 23 202‬, even@nabobil.no

Bilder

Nabobils styre og opprinnelig gründerteam fra venstre: Christian Persson Hager, Karl Alveng Munthe-Kaas, Jacob Tveraabak, gründer og CEO i Getaround  Sam Zaid og daglig leder i Nabobil.no Even Tangen Heggernes
Nabobils styre og opprinnelig gründerteam fra venstre: Christian Persson Hager, Karl Alveng Munthe-Kaas, Jacob Tveraabak, gründer og CEO i Getaround Sam Zaid og daglig leder i Nabobil.no Even Tangen Heggernes
Last ned bilde
Teamet i Nabobil.no ser frem til å være med på reisen videre. Fra venstre Theodor Tonum, Jenny Sjögren, August Revold Grønli, Lotte Børnick-Sørhaug, Even Tangen Heggernes og Christian Persson Hager
Teamet i Nabobil.no ser frem til å være med på reisen videre. Fra venstre Theodor Tonum, Jenny Sjögren, August Revold Grønli, Lotte Børnick-Sørhaug, Even Tangen Heggernes og Christian Persson Hager
Last ned bilde

Om Getaround

Getaround
Getaround
Møllergata 8
0179 Oslo

https://no.getaround.com/

Om Nabobil

Nabobil.no er en nettbasert delingstjeneste for leie og utleie av privatbiler. Tjenesten kobler bileiere med personer som ønsker å leie bil og lar deg tjene penger på bilen din når du ikke bruker den selv.

Nabobil.no har over 180 000 registrerte brukere, 7 000 biler tilgjengelig for utleie og er representert i alle norske byer. I mai 2019 rundet Nabobil.no 130 000 bookinger og har utbetalt over 130 millioner kroner til sine utleiere. 20 prosent av bilene på plattformen er elektriske og du kan leie alt fra varebil til luksusbil på times- eller døgnbasis.

Et gjensidig rangeringssystem av utleier og leietaker bidrar til å øke tillit og sikkerhet. Skader på inntil én million kroner dekkes av If Skadeforsikring og er inkludert i alle leieforhold.

For mer informasjon, besøk Nabobil.no 

Om Getaround

Getaround gjør det mulig å leie privatbiler i eget nærmiljø. Bilene kan leies på times- eller døgnbasis med forsikring og 24 timers veihjelp inkludert i prisen. Ved å bruke Getarounds app slipper man kø og papirarbeidet forbundet med tradisjonell bilutleie, samt kostnaden ved å kjøpe og eie privatbil.

Ved hjelp av Getaround Connect™, Getarounds patenterte teknologi for smart bildeling, tilbyr Getaround en enkel og trygg leieopplevelse uten at leietaker må møte bilens eier eller koordinere henting og levering. Utleierne deler alt fra Prius til Tesla og kan tjene tusenvis av kroner årlig. På den måten dekkes noen av kostnadene forbundet med å eie en bil, samtidig som man gjør noe positivt for miljøet.

En studie gjennomført av University of California Transportation Sustainability Research Center viser at én delt bil kan erstatte inntil ti privateide biler. Videre kan 1000 delte biler samlet redusere inntil 22 000 tonn karbonutslipp, noe som betyr at Getaround bidrar til færre biler på veien og redusert forurensning.

Getaround har hovedkontor i San Francisco og har tusenvis av biler tilgjengelig for utleie i store byer over hele USA og Europa. Blant Getarounds investorer finner du blant annet SoftBank, Menlo Ventures, Braemar Energy Ventures, Asset Plus, Triangle Peak Partners, SPARX Group, Toyota Motor Corporation, Cox Automotive Inc., og SAIC Capital

For mer informasjon, besøk Getaround.com

Følg pressemeldinger fra Getaround

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Getaround på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Getaround

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom