Regnskap Norge

Nå trenger næringslivet all den hjelp de kan få!

Del

Midt i den pågående koronakrisen forfaller en rekke frister til det offentlige, og næringslivet risikerer bøter om de ikke klarer å levere i tide.

Administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen
Administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen

I tillegg til rapportering av skatt, arbeidsgiveravgift og moms, er det høysesong for årsoppgjør og skattemeldinger.

«For en bedrift med 25 ansatte vil bøter fra staten utgjøre nærmere 90 000 på en måned, om de ikke klarer å levere a-meldingen i tide. Om de i tillegg ikke klarer å levere mva-oppgaven, betyr det ytterligere 35 000 i måneden. Med situasjonen næringslivet står i nå, kan det bety kroken på døra for mange», uttaler Christine Lundberg Larsen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

Stortinget har blitt enige om første del av krisepakken, med mange gode tiltak for å hjelpe næringslivet. Da blir det paradoksalt at næringslivet på samme tid skal risikere å bli straffet med bøter om de ikke klarer å overholde de offentlige innleveringsfristene.

Tiltakspakken fra myndighetene inneholder utsettelser av betaling av skatter og avgifter. Regnskap Norge etterlyser at det også raskt kommuniseres fristutsettelser og sanksjonsamnesti på blant annet levering av skattemeldinger og mva. 

Det haster! A-meldingsfristen forfaller allerede 6. april. Og frist for skattemelding mva følger etter med frist den 14.

Regnskap Norge har løftet problemstillingen til Finansdepartementet og Skattedirektoratet for å synliggjøre utfordringene så de kan ta grep og iverksette tiltak.

Regnskapsbransjen bistår 70 % av norske bedrifter, og fungerer i disse dager som næringslivets helsearbeidere. Bransjen gjør en stor innsats med å hjelpe kundene med løsninger for å berge dem gjennom krisen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen
Administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen
Last ned bilde

Om Regnskap Norge

Regnskap Norge
Regnskap Norge
Støperigata 2
0250 Oslo

+47 23 35 69 00http://www.regnskapnorge.no

Regnskap Norge er bransjeforeningen for autoriserte regnskapsførere i Norge. Foreningen har over 8 000 medlemmer, og majoriteten av medlemmene har sitt daglige virke i regnskapsbransjen. Regnskapsbransjen har 70 % av norsk næringsliv som sine kunder.

Regnskap Norge driver et omfattende kvalitets- og informasjonsarbeid, gir faglig støtte til medlemmene og følger bransjeutviklingen tett.

Foreningen ivaretar også medlemmenes interesser overfor myndighetene, og er en viktig høringsinstans.

Følg pressemeldinger fra Regnskap Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Regnskap Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Regnskap Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom