NKI

Nå tilbyr vi utdanningene Tannhelsesekretær og Apotektekniker

Del

NKI satser på yrkesfag fordi vi mener det vil være en stor etterspørsel etter yrkesfagutdannede i årene fremover. Nå er vi stolte av å kunne presentere to nye yrkesfaglige kurs på Vgs.

Fremtidens jobber
Yrkesfag gir oss fremtidens jobber, sa statsminister Erna Solberg, da hun åpnet utstillingen «Fremtidens yrkesfag» på Teknisk Museum i august. Arbeidslivet er i endring og det vil være et stort behov for fagarbeidere i årene som kommer.

I følge tall fra Veilederforum, vil det i 2030 mangle nesten 50 000 arbeidstakere innenfor pleie- og omsorgsfagene. Vi vil være med å fylle dette behovet i arbeidsmarkedet og har nå lansert kurs i Tannhelsesekretær Vg3 og Apotekteknikk Vg3.

Tannhelsesekretær Vg3
En tannhelsesekretær assisterer tannlegen under ulike behandlingssituasjoner. Tannhelsesekretæren har ansvar for røntgen og enklere laboratoriearbeid og har hovedansvar for hygienen og smittevernet på tannklinikken. Dette innebærer rengjøring, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr. Her kan du lese mer om Tannhelsesekretær Vg3.

Apotekteknikk Vg3
En apotektekniker jobber på apotek under ledelse av farmasøyter. Jobben består hovedsakelig i å utøve god kundebehandling, samtale med kunden og veilede om riktig legemiddelbruk. Etter avlagt eksamen på Vg3 kan du søke Helsedirektoratet om autorisasjon som helsepersonell. Her kan du lese mer om Apotektekniker Vg3

Yrkesfag har mange fordeler
Yrkesfag åpner opp for muligheter du ikke ville fått om du hadde valgt studiespesialisering. Du har mulighet til å gå ut i arbeidslivet så snart du har fullført opplæringen, eller du kan ta videreutdanning, for eksempel en fagskoleutdanning. Du har også mulighet til å ta påbygging til generell studiekompetanse, dersom du senere vil studere videre ved høyskole eller universitet.

3 gode grunner til å velge yrkesfag:

  • Mulighetene for å få jobb som fagutdannet er veldig gode. Tall fra SSB viser at det er stor etterspørsel etter flere forskjellige typer fagbrev.
  • Yrkesfagutdannede med fullført fagbrev, har mange forskjellige karrieremuligheter. Du kan enten velge å gå direkte ut i yrkeslivet, eller du kan gå videre på høyere utdanning. En annen mulighet er å ta mesterbrev eller fagskoleutdanning.
  • Yrkesfag forbereder deg på arbeidslivet. Det å lære et håndverk, ta ansvar og lære seg om hvordan regler og samarbeid i arbeidslivet fungerer, lærer du i løpet av en yrkesutdanning.

-Gjennom å stadig utvide vårt studietilbud, håper vi å kunne bidra til å dekke morgendagens behov for fagutdannede, sier Undervisningsdirektør i NKI, Morten Ulriksen. – Vi er opptatt av å utdanne den arbeidskraften samfunnet trenger, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NKI

NKI
NKI
Nedre Vollgate 8
0158 Oslo

67 58 88 00http://www.nki.no

NKI Nettstudier ble etablert i Norge allerede i 1959 og er i dag Nordens største fagskole på nett. I 2007 ble selskapet en del av utdanningskonsernet Intendia Group AS, et av Skandinavias ledende utdanningskonsern med virksomhet i Sverige og Norge. NKI har årlig rundt 10 000 studenter og tilbyr mer enn 330 studiemuligheter innen de fleste fagområder. NKI er levende opptatt av god nettpedagogikk og jobber kontinuerlig med tilrettelegging av best mulig fleksibel utdanning ved bruk av teknologi og læringsmetoder.

Følg pressemeldinger fra NKI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NKI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NKI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom