Statens vegvesen

Nå starter vi igjen på E134 over Haukelifjell

Del

15. juni starter vi for alvor med årets sesong i tunnelarbeidene på E134 Haukelifjell. De blir kolonnekjøring og trafikkregulering fram til 15. oktober.

Statens vegvesen starter 15. juni sin andre sesong på oppgraderingen av tunnelene på E134 over Haukelifjell i år blir det arbeider i Vågslid- og Haukeli-tunnelen i tillegg til arbeider utenfor Svandalsflona rasoverbygg.

I fjor hadde vi en økning av trafikken på E134 Haukelifjell med ti prosent i forhold til 2019. På grunn av pandemiforskrifter med oppfordring om å feriere i Norge venter vi minst like stor trafikk i sommer.

Statens vegvesen oppfordrer derfor trafikantene til å planlegge turen og forberede seg på litt venting. Det er ikke mulig å forutsi hvordan trafikken blir, men tar høyde for at det kan bli ventetider rundt en time. Derfor er det lurt å være forberedt:

 • Planlegg turen. Reis gjerne tidligere på dagen. Trafikken er erfaringsmessig størst fra 12-tiden og et godt stykke ut over dagen.
 • Vær tålmodig, ta deg god tid.
 • Ta med ekstra drikke og niste.  
 • Nyt en vakker fjellovergang.
 • Følg anvisningen fra trafikkdirigentene. 
 • Kjør forsiktig og hold avstand.

I år bruker vi friteksttavler i Haukeligrend og Røldal til å fortelle hvor lang ventetid det er på fjellet dersom det skulle oppstå spesielle situasjoner. Vi varsler hvis det er mer enn en times venting. Ventetiden for kolonnene henger sammen med at det i sommer er forventet økt ferietrafikk, spesielt på grunn av oppfordringene om å ta ferie i Norge på grunn av koronapandemien.  

Vågslidtunnelen

Fra og med 15. juni blir tunnelen stengt for all trafikk mellom kl. 23:00 og kl. 10:00. Lette kjøretøy inntil totalvekt 3,5 tonn kan kjøre på omkjøringsvegen over tunnelen, mens kjøretøy over 3,5 tonn kommer gjennom tunnelen med kolonnekjøring mellom kl. 10:00 og kl. 23:00. Arbeidene i Vågslidtunnelen skal etter planen være ferdig i løpet av 2021. Vågslidtunnelen er 1,6 km lang.

Haukelitunnelen

Denne tunnelen blir stengt hele døgnet. Det er omkjøring på den gamle Haukelivegen over Dyrskar Kolonnekjøring for alle kjøretøy. Arbeidene i Haukelitunnelen skal etter planen ferdigstilles i 2022. Haukelitunnelen er 5,7 km lang.

Dette skal vi gjøre i begge tunnelene:

 • Bygge nye tekniske bygg
 • Bygge ny renseløsning for vaskevann
 • Oppgradere eksisterende rømningsveier og venterom
 • Forbedre brannsikringen
 • Reparere skadet betong
 • Skifte ut hele det elektriske anlegget

Svandalsflona

Dette er et 500 meter langt rasoverbygg. Arbeidene vil bli tilpasset de øvrige arbeidene, men primærarbeidene er planlagt i 2021. Her skal vi:

 • Installere ny sikkerhetsutrustning
 • Reparere skadet betong
 • Skifte ut det elektriske anlegget
 • Bygge nytt teknisk bygg

Husk:

Kjøretøy under 3,5 tonn kommer over fjellet hele døgnet med kolonnekjøring. Vegen er stengt mellom kl. 23:00 og kl. 10:00 for kjøretøy over 3,5 tonn. De har oppstillingsplasser på hver side av arbeidsområdet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Også i år blir det ventetid på kolonner over E134 Haukelifjell. Det er dog ikke det verste stedet å vente om sommeren. (Foto: Lars Helge Rasch).
Også i år blir det ventetid på kolonner over E134 Haukelifjell. Det er dog ikke det verste stedet å vente om sommeren. (Foto: Lars Helge Rasch).
Last ned bilde
Slik ser det ut i Haukelitunnelen. (Foto: Lars Helge Rasch).
Slik ser det ut i Haukelitunnelen. (Foto: Lars Helge Rasch).
Last ned bilde
Kolonnekjøring gjennom tunnelen på dagtid. (Foto: Lars Helge Rasch).
Kolonnekjøring gjennom tunnelen på dagtid. (Foto: Lars Helge Rasch).
Last ned bilde

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom