Nå spiser vi flere klementiner enn appelsiner i påsken
Klar, ferdig, skrell: 35 millioner påskeklementiner og påskeappelsiner. Over halvparten av disse er påskeklementiner.

Selv om appelsin holder stand som nordmenns favorittsitrus, har den fått konkurranse. Også i påsken.
– Likevel ser det ikke ut til at den økte interessen for klementiner påvirker salget av påskeappelsinen negativt. Vi spiser bare enda mer sitrus nå enn før, sier Hanne Linnert, kommunikasjonssjef i BAMA.
I løpet av påskedagene mener BAMA at vi kommer til å spise 16 millioner appelsiner og 19 millioner klementiner. Det er omlag 4900 tonn appelsiner og klementiner. Legges alle fruktene tett etter hverandre i en rekke, strekker denne seg fra Oslo til Kirkenes.
Tradisjonen tro
Det å spise påskeappelsin har lange røtter i Norge. Appelsiner har blitt importert til landet i over 100 år.
- Før var det få appelsintyper å få tak i, og varen ble sesongbetont. Tilgangen til de søte og saftige appelsinene var best i vintermånedene frem til påske, og slik ble appelsinen en påskefrukt, sier Linnert.
Men hva med den nye påskeklementin-trenden?
- Den kommer nok av at vi har fått flere smakfulle klementinsorter som vi selger hele året. For ti år siden var det faktisk ikke klementiner i butikkene rundt påsketider, og da er det vanskelig å lage noen tradisjon ut av det. Nå er situasjonen snudd.
Og mens nordmenn kaster i seg årets påskeappelsiner- og klementiner, kan de nyte en spesielt god smak. På grunn av gode vekstforhold er årets påskefrukt ekstra søte og saftige.
Nøkkelord
Kontakter
Hanne LinnertKommunikasjonssjef
Tel:+47 907 96 901hanne.linnert@bama.noBilder

Om BAMA
BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Vi opererer også innen andre ferske produkter som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA håndterer årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter.
Følg saker fra BAMA
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra BAMA
Salatfabrikken gjenåpner onsdag29.9.2020 12:04:00 CEST | Pressemelding
Onsdag morgen gjenåpner salatfabrikken på Lierstranda. Det har ikke vært produksjon ved fabrikken siden lørdag kveld, 19. september.
Avventer gjenåpning av salatfabrikken24.9.2020 09:30:55 CEST | Pressemelding
Siden fredag 18. september har 13 ansatte ved BAMA Industris salatfabrikk på Lierstranda fått påvist koronavirus. 131 har testet negativt.
BAMA har stanset produksjonen ved salatfabrikken på Lierstranda grunnet korona21.9.2020 12:52:37 CEST | Pressemelding
I løpet av helgen har tre ansatte ved BAMAs salatfabrikk på Lierstranda fått påvist korona, og BAMA har besluttet å midlertidig stanse produksjonen. Høyeste prioritet er å ta vare på de ansatte som er smittet og bidra til å begrense smitte sammen med de lokale smittevernkontorene.
Slik forebygger du høstens forkjølelse14.9.2020 11:10:52 CEST | Pressemelding
I høst kan forkjølelse medføre at mange må holde seg hjemme fra skole og jobb. Derfor kan det føles ekstra viktig å slippe unna snufsingen akkurat nå.
Nasjonal dugnad for å sikre norsk matforsyning16.3.2020 12:29:33 CET | Pressemelding
BAMA og Gartnerhallen kan forsikre om at vi i dag har god tilgang på frukt, grønnsaker, bær og poteter i Norge. Samtidig må norske myndigheter planlegge og legge til rette for at årets avlinger ikke blir høstet av utenlandske sesongarbeidere, men nordmenn.
Blåbæremballasje vant WorldStar9.12.2019 13:58:58 CET | Pressemelding
Den nye og smarte blåbæremballasjen sørget for at BAMA Packaging hentet hjem WorldStar.
Bedre smak og lengre holdbarhet5.9.2019 13:49:26 CEST | Pressemelding
BAMA pakker nå grønnsaker til storkjøkkenmarkedet i en ny emballasje. Det kommer både kokker og gjester til gode.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom