Apollo

Nå sikrer rogalendingene seg sommerferien!

Del

Nordmenn vil bestille charterreiser for rundt 8 milliarder kroner i 2020, og romjula er høysesong for planlegging og bestilling av sommerferien. I år flyr Apollo til hele 15 ulike reisemål fra Sola – og her er arrangørens beste tips til hvor du burde reise, hva du kan oppleve der – og hvor du får mest ferie for pengene!

Stadig flere rogalendinger får øynene opp for Paros.
Stadig flere rogalendinger får øynene opp for Paros.

650 000 nordmenn vil reise på pakketur i sommer. Beregninger gjort av Apollo viser at over halvparten av disse vil gå til storfavoritten Hellas, som dermed nok et år blir sommerens mest populære reisemål. Samtidig viser trendene at vi stadig utvider horisontene våre – og at 2020 blir året hvor vi prøver noe helt nytt!

- I følge Apollos reiseundersøkelse* ser årets største reisetrend ut til å bli at vi bryter litt med gamle ferietradisjoner, og rett og slett lever litt mer! Kreta, Rhodos og Kroatia er fortsatt storfavorittene fra Sola, men det kan se ut til at de møter ekstra stor konkurranse i år, smiler Beatriz Rivera, Presseansvarlig i Apollo.

Autentiske reisemål frister mest

I følge reisearrangøren lokkes vi nemlig stadig mer mot det ukjente og autentiske. Hele 51 prosent av de spurte barnefamiliene i Apollos Reiseråd* ønsker seg mer genuine reisemål, fremfor etablerte og kommersielle – og 35 prosent vil til et sted de ikke har besøkt tidligere. Derfor er det kanskje ikke tilfeldig at Apollo merker en økt interesse rundt øygruppene som Sporadene, og Kykladene.

- Santorini har lenge vært Kykladenes flaggskip, men nå legger stadig flere ferien til naboøyene Naxos og Paros. Der Santorini skriker luksus og velvære, sjarmerer de to andre oss i senk med sin mer bohemske atmosfære, barnevennlige strender og mer familiedrevne hoteller, forteller Beatriz.

Også Albania vokser i rekordfart, og fra Sola flyr Apollo direkte til familiefavoritten Durres Riviera. Det nye ferielandet lokker oss nemlig ikke bare til seg med en dose mystikk, rik historie og haugevis av spennende opplevelser - men ett av også sommerens laveste prisnivå!

– Albania er ett av mine favorittreisemål i sommer. Her venter det beste av to verdener: Middelhavets atmosfære, smaker og klare badevann, kombinert med en helt unik gjestfrihet. Du blir virkelig tatt imot som en venn, forteller Beatriz.

Vil oppleve mer

52 prosent* opplyser også at de vil oppleve mer i ferien – dra på utflukter, fotturer, lære den lokale kulturen å kjenne og fylle kofferten med unike opplevelser.

I landet hvor idylliske øyer lenge har vært det største trekkplasteret, åpner derfor rogalendingene nå også øynene mer opp for det mangfoldige fastlandet. I regionen Epirus byr feriebyen Parga på en helt unik ferieopplevelse, med kort vei til noen av landets vakreste steder og unike opplevelser.

- Parga er i seg selv et fantastisk reisemål, men det beste med den maleriske byen er hvor enkelt det er å begi seg ut på eventyr herfra. Kombiner late dager på stranden med en uforglemmelig fottur gjennom de majestetiske fjellandsbyene i Zagoria, ta middagen i sjarmerende Sivota – eller bli med på en utflukt til Albania. Fra havnen kan du også bli med på båttur til både Paxos og Antipaxos, Lefkas og Kefalonia – perfekt for oss nordmenn som elsker og utforske nye steder!

Apollos topp 10 reisemål fra Sola i sommer

Apollos mest solgte reisemål fra Sola så langt

Apollos topp 10 mest populære hoteller

Rhodos

Kroatia

Romana Beach Resort

Kroatia

Kreta

Alegria Beach Resort

Kreta

Rhodos

Mythos Beach Resort

Skiathos

Kykladene

Stellina Village

Kykladene

Parga

Santa Helena Beach Resort

*Undersøkelsen er gjennomført i Apollos Reiseråd i desember 2019. Reiserådet er et utvalg av reisearrangørens kundedatabase, og resultatene er basert på 2200 besvarelser.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Stadig flere rogalendinger får øynene opp for Paros.
Stadig flere rogalendinger får øynene opp for Paros.
Last ned bilde
Kreta
Kreta
Last ned bilde
Skiathos
Skiathos
Last ned bilde
Parga
Parga
Last ned bilde
Durres Riviera
Durres Riviera
Last ned bilde
Rhodos er det mest populære reisemålet fra  Sola.
Rhodos er det mest populære reisemålet fra Sola.
Last ned bilde

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 22 33 45 00http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med flyselskapet Novair, spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg saker fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom