Apollo

Nå sikrer Moldenseren seg sommerferien!

Del

Januar er høysesong for bestilling av sommerferien og Apollo melder om like stor pågang som rekordåret 2017. Kreta troner topplisten over årets mest populære reisemål og er også destinasjonen som selges raskest unna fra Molde!

Den mest hektiske salgsperioden for sommerferien er i gang og hos Apollo er salgsnivået like høyt som i rekordåret 2017. Beregninger gjort av reisearrangøren viser at over halvparten av alle tradisjonelle pakkereiser i år vil gå til Hellas, og det er Kreta vi sikrer oss tidligst.

- For hvert år bestiller vi sommerferien litt tidligere, og i år er ingen unntak. Januar er måneden hvor de beste bostedene på de mest populære reisemålene blir revet vekk, og det er flere nå blitt bevisste over. Er man en Moldenser som planlegger å tilbringe sommeren på Kreta bør man med andre ord ikke å vente for lenge, sier Tonje Løkaas Fossum, Marked-, og kommunikasjonsansvarlig i Apollo.

Opplevelsenes øy

Få reisemål vet å overraske oss mer enn Kreta. Til tross for å være en av sommerens største klassikere, viser den mangfoldige øya nye sider ved seg selv hvert år – og vi går aldri lei! En av de tydeligste reisetrendene Apollo melder om i 2019 er ønsket om å oppleve mer, derfor er det heller ikke så rart at nærmere 170 000 nordmenn vil tilbringe sommerferien på Hellas’ største øy. Her venter alt fra sjarmerende småsteder som byr på tradisjoner, til trendy byer, langstrakte strender og bortgjemte skatter.

- Kreta er og forblir favoritt og nå utforsker vi helt nye sider ved øya. Vi tar bena fatt og blir kjent med ravinen, leier bil og oppdager bortgjemte landsbyer, utforsker strender fra et paddleboard og trår utenfor turiststiene for å finne våre egne favorittsteder, forteller Fossum.

Chania-området byr nemlig på langt mer enn flotte strender. Her venter blant annet flere spesielle matopplevelser – fra moderne gastronomi på Salis i Chania by, til lunsj med majestetisk utsikt på Botanical Park & Gardens of Crete. Visste du forresten at du også finner Kretas aller beste gyros her? På Oasis, bortgjemt i en sidegate i Voloudak i Chania, har brødrene Nikos og Giorgos Solidakis nemlig tilfredsstilt gyros-entusiaster i over femti år!

Den nye favoritten

Men 2019 blir ikke bare Hellas sitt år, Kroatia fortsetter å øke i popularitet og ligger på en solid andreplass over sommerens mest populære reisemål. Det vakre landet byr på alt fra krystallklart badevann til majestetisk natur og har for lengst sjarmert oss i senk med sine koselige promenader, småsteder og byer.

- Kroatia er reisemålet som virkelig tilfredsstiller ethvert behov, enten man reiser med barn, tenåringer, med vennepar eller alene. For den ultimate opplevelsen anbefales et skjærgårdscruise – da får man nemlig det beste av begge verdener, forteller Fossum.

Nye reisemønstre

Fossum tror 2019 blir året hvor nye reisevaner slår røtter – og hvor bransjen i større grad vil trå nye veier. At nordmenn er blitt reisevante globetrottere stiller nemlig helt nye krav til reisearrangørene; vi vil ha større frihet, flere valg og skreddersydde opplevelser.

- Gjestene våre søker ikke lenger bare tryggheten en pakkereise tilbyr, de har også innsett at vi sitter på en helt unik kunnskap om alle reisemålene grunnet vår sterke, lokale tilhørighet. Både under og etter bestilling spør de oss om unike opplevelser, spesielle spisesteder, morsomme aktiviteter og lokale hemmeligheter, forklarer hun.

I tillegg til tradisjonelle pakkereiser satser Apollo også stort på mer fleksible reiser, i samarbeid med over 50 ruteflyselskap og tusenvis av hoteller. Dette har ført til at eksotiske strandparadis som Bali, Mauritius og Seychellene vokser som sommerdestinasjoner, og at stadig flere kombinerer en uke på stranden med en storbytur eller to.

Kontakter

Bilder

Om Apollo

Apollo
Apollo
Kirkegata 15
0153 OSLO

+47 22 33 45 00http://www.apollo.no

Apollo er en av Nordens ledende reisearrangører med en million reisende i året. Vi arrangerer tradisjonelle pakkereiser, treningsreiser, cruise, storbyferier og fleksible pakkereiser der du selv velger reisemål, reiselengde og hotell.

Sammen med flyselskapet Novair, spesialistarrangørene Golf Plaisir, Lime Travel og Xtravel samt treningshotellet Playitas er Apollo en del av gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi jobber aktivt med bærekraftige reiser og har vært Travelife-sertifisert siden 2016. Les mer på www.apollo.no.

Følg saker fra Apollo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Apollo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Apollo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom