TV 2

Nå kommer norsk innebandy på TV 2

Del

Norges Bandyforbund har signert en langsiktig medieavtale med TV 2 og MyGame om visningsrettighetene til innebandy i Norge og VM i Innebandy for herrer og damer. Avtalen betyr bred eksponering av norsk innebandy i årene som kommer, og er et solid tilskudd de norske rettighetene TV 2 har sikret seg det siste året.

Foto: NTB
Foto: NTB

- Dette er et stort skritt for norsk innebandy, og utrolig gøy at vi endelig skal få vise frem alle nivåer av vår idrett for det norske TV-publikummet. At vi nå får vise både VM-kamper og NM-finaler for både damer og herrer på TV er viktig for norsk innebandy. Det gir oss en annerkjennelse vi har jobbet lenge for å oppnå, fastslår leder for innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund, Paal Saastad.

Avtalen med TV 2 er på seks år med opsjon på ytterligere fire for toppidretten og avtalen med My Game er en tiårs avtale som skal dekke bredden av norsk innebandy. 

- At vi inngår en langsiktig avtale med TV 2 og MyGame, sammen med flere andre idretter, gir oss både en viktig annerkjennelse, men også muligheter vi ikke tidligere har hatt. Det er utrolig gøy å være med på dette prosjektet, og sammen med de andre idrettene sørge for en bred eksponering av norsk idrett. TV 2 og My Game er perfekte partnere for oss, med sine forskjellige plattformer og sin kompetanse innen media. I kombinasjon med vår kompetanse innen idrett, skal vi gjennom et langsiktig samarbeid sørge for at avtalen blir en suksess, sier Paal Saastad.

Tidligere i år signerte TV 2 langsiktige rettigheter til norsk håndball, ishockey, basketball og volleyball. TV 2 har også sikret seg rettighetene til norsk fotball fra 2023 til 2028, topp og bredde, i tilllegg til en langsiktig avtale med Norges skiforbund om vintersport. En samlet portefølje som skal gi styrket oppmerksomhet rundt breddeidretten i Norge. 

- TV 2 bygger fremtidens hjemmebane for norsk idrett, og det er en glede å kunne innlemme en ny, sterk rettighet i dette unike løftet. Innebandy er på fremmarsj i Norge og vil bli et viktig bidrag inn i en innholdsrik og spennende portefølje med ishockey, håndball, basketball, fotball, ski og volleyball, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Breddekamper med ny teknologi

Selskapet MyGame skal produsere og strømme breddekamper med helt ny AI-teknologi, såkalt ubemannede smartkameraer av høy kvalitet som følger spillet. Det er en teknologi som gjør det mulig å dekke kamper og gjøre dem tilgjengelig for de som bryr seg aller mest: familie, venner og fans. Så langt ned i alder som idretten selv ønsker det.

- Det installeres fastmonterte kameraer i hallene, og krever ikke bemanning i det hele tatt. Så kjøper man abonnement og kan følge sitt lag og se sine barn eller barnebarn eller nieser og nevøer spille, de viktigste idrettsheltene i livene våre. Det gjør det morsommere å spille, og det blir lettere å få familien engasjert. Jeg tror det både vil styrke rekrutteringen og hindre frafallet når man kommer til alderen hvor mange slutter, forteller Harald Strømme i MyGame.

Kontakter

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

Slik blir «Allsang på grensen»-sommeren på TV 23.6.2021 13:30:00 CEST | Pressemelding

24. juni fyres årets «Allsang på grensen»-sesong i gang på TV 2. Det er duket for en stjernespekket sommer når det populære programmet i år markerer sin 15. sesong. Nå er artistlista klar, og i premieren er det Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen, Ulrikke Brandstorp, Marcus & Martinus og deres søster eMMa som skal lede an i allsangen på Fredriksten festning i Halden - i tillegg til at statsministeren har meldt sin ankomst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom