Statens vegvesen

Nå kommer det ny asfalt på E6 nord for Mosjøen

Del
Søndag kveld 21. mai starter arbeidet med å legge ny asfalt på deler av E6 nord for Mosjøen. Asfalten på nyveien har vist seg å ha for dårlig kvalitet.
Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.

Asfaltarbeidet vil foregå hele uka fram mot pinsehelga. Fresing og asfaltering gjennomføres på kveld og natt mellom klokka 20.00 og 07.00. Det blir manuell dirigering på stedet, og trafikantene må forvente opp til 15 minutter ventetid. De som vil unngå kø, kan kjøre om fylkesvei 78.

På dagtid går trafikken som normalt.

Disse strekningene får ny asfalt nå

  • Fra krysset ved Åremvegen til Åsnevtunnelen
  • Fra Åsnevtunnelen til Forsmo bru
  • Sandvikkrysset ved Helgeland folkehøgskole

– På veier med høy trafikk er det vanlig å gjennomføre asfaltering om natten. I tillegg til fremkommelighet for trafikantene så handler det om sikkerheten til de som skal arbeide på veien, sier byggeleder Per-Arne Tøgersen i Statens vegvesen.

– Vi beklager at det kan bli noe nattestøy for bebyggelsen som ligger nær E6, men vi regner med at alle som ferdes på denne strekningen ser fram til ny asfalt og tryggere vei.

Ekstrem slitasje på asfalten

Det har nemlig vist seg at asfalten som ble lagt på den nybygde veien sommeren 2020 har unormalt høy slitasje på enkelte strekninger. Statens vegvesen og Skanska, som var entreprenør for utbyggingen, jobber tett sammen for at veidekket skal oppfylle kravene som stilles til E6.  

I uka som kommer prioriteres de strekningene som har en sporslitasje som kan påvirke trafikksikkerheten. Det er Veidekke som skal utføre arbeidet.

– Vi vil til bunns i årsaken til denne slitasjen. Vi har derfor med oss Skanska Teknikk fra Sverige når vi går i gang med reasfalteringen. De vil delta på befaringer sammen med oss og Veidekke, samt foreta nye kjerneboringer av eksisterende asfalt og analysere spormålinger, sier prosjektsjef i Skanska Norge, Oddmund Hansen.

Så snart årsaken er klar, legges det en plan for hvilke øvrige strekninger som skal reasfalteres.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Foto: Statens vegvesen.
Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom