Nå kommer de norske salatene
Nå er den herlige norske grønne sesongen her og høstingen av både crispisalat, lollosalat og hjertesalat er allerede i gang.

– Nå er det bare å glede seg over de norske herlige salatene som er på vei til butikken din. Friske, kortreiste salater er selve smaken av sommer, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Det har vært mangel på salat i butikkhyllene rundt om i landet, men nå er de norske salatvekstene klare for høsting.
– Forholdene ligger godt til rette for en flott start på sesongen. Været har vært godt, lyse dager med mye sol og lave nattetemperaturer skal i teorien gi svært gode produkter. Både crispy og smakfulle, sier Bjarte Åsbø i Grøntprodusentenes samarbeidsråd.
Høstingen har startet
– Takket være moderne veksthusproduksjon kan vi få tak i norsk salat i butikk store deler av året. Den norske salaten er frisk og fristende. Høstingen av frilandsproduksjonen har startet flere steder i landet. Nå kommer både crispisalat og hjertesalat på løpende bånd fra landets dyktige salatprodusenter. Hjertesalat og crispisalat er blant våre største salatsorter, forteller Iselin Bogstrand Sagen.
Ernæringsrådgiveren minner om at salat har et høyt innhold av kostfiber som gjør godt for fordøyelsen.
Bærekraftig teknologi
– Produsentene av veksthuscrispi har nytt godt av mye lys og kjølige netter. Dette gjør at gartneren har full kontroll på styringsparameterne slik at kvaliteten blir svært god. I tillegg har salget vært svært godt, noe som tyder på høy etterspørsel, sier Åsbø.
– Morderne veksthusproduksjon baseres på fornybar energi. Det fokuseres på gjenbruk av vann og gjødsel for en mer bærekraftig produksjon. Resirkulering av gjødselvann er viktig for å unngå tap av næringsstoffer. Produksjonen av norsk salat i veksthus har foregått i over 40 år og stadig ny teknologi gjør den norske produksjonen mer miljøvennlig, forteller Bjarte Åsbø.
Salatgodt på 1, 2, 3.
– En spennende salat får du ved å kombinere noe sprøtt, noe syrlig, noe bløtt, noe salt og noe søtt. Både smak og konsistens er viktig for den totale opplevelsen, avslutter Bogstrand Sagen.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Så enkelt spiser du nok frukt og grønt20.5.2022 11:10:25 CEST | Pressemelding
Det er store helsegevinster ved å spise mye frukt og grønnsaker og de fleste av oss ønsker gjerne å spise mer av det. Likevel er det bare 1 av 5 som spiser de anbefalte 5 om dagen. Men trenger det egentlig være så vanskelig?
Norsk rabarbra til 17. mai13.5.2022 14:40:06 CEST | Aktuelt
Mange forbinder rabarbra med noe godt som man fant i bestemors hage som liten. I dag får man kjøpt rabarbra i butikken i store deler av landet, og herligheten høstes nå, akkurat i tide til nasjonaldagen.
Fargerike 17. mai desserter som frister9.5.2022 09:35:27 CEST | Aktuelt
Imponer med fargerike og friske desserter til 17. mai-feiringen. Opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg de beste tipsene til en god avslutning på måltidet.
Asparges vokser ikke på trær3.5.2022 12:40:54 CEST | Pressemelding
Asparges er grønnsakenes konge. Nå må du se etter nydelige bunter med norsk asparges i butikken. Sesongen er kort, den varer bare til St. Hans og knapt nok det.
Skadelig markedsføring av kosttilskudd – vanlig mat er bra nok2.5.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
Mattilsynet har sett på bruken av ulovlige påstander om kosttilskudd og publiserte nylig en rapport som avslørte at hele 90 % av produktene som inngikk i prosjektet var markedsført med medisinske påstander.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom