TUI Norge

Nå klimakompenserer TUI ferien for sine gjester

Del

Fra og med 1. mai 2019 klimakompenserer TUI ferien for alle sine nordiske gjester som bor på selskapets egeneide hoteller eller flyr med selskapets egne fly. Dette innebærer at utslipp fra reisen og hotelloppholdet kompenseres gjennom at samme mengde utslipp reduseres et annet sted. Totalt omfattes mer enn 200 hoteller av ordningen, samt alle TUIs avganger med TUI Fly Nordic og TUI Airways. TUI er et av få selskaper som tilbyr klimakompensasjon for både fly og hotellovernattinger.

TUI klimakompenserer ferien din
TUI klimakompenserer ferien din

– Min visjon er at vi skal være klimanøytrale innen 2030, sier Alexander Huber, Administrerende Direktør i TUI Nordic.

Kompensasjonen gjelder for samtlige nordiske kunder, uten ekstra kostnad for den som reiser. TUIs kunder kan fra og med i dag se hvilke hoteller og avganger som kompenseres, og velge blant mer enn 200 hoteller og alle selskapets flyvninger med TUI Fly Nordic og TUI Airways. Klimakompensasjonen er neste steg i TUIs omfattende bærekraftstrategi og en viktig del av reisen mot å bli en klimanøytral reisearrangør innen 2030.

- Vi jobber kontinuerlig med å redusere vår miljøpåvirkning og bidra til et mer bærekraftig reiseliv, å klimakompensere for fly og hotellovernattinger er en viktig del av den prosessen. Dette er en investering vi ønsker å gjøre på veien for å nå våre mål, og samtidig sørge for at kundene våre kan fortsette å reise med et selskap som tar sitt ansvar på alvor. Klimakompenseringen fungerer slik at gitt mengde utslipp ett sted reduseres et annet sted. Det er ingen tvil om at våre kunder vil reise mer bærekraftig, vi har allerede gjort mye for å redusere våre utslipp, dette er ytterligere et steg i den retningen, sier Alexander Huber.

Slik klimakompenseres reisen

TUI har valgt å samarbeide med selskapet South Pole som partner for klimakompensasjon. TUI investerer i prosjekter som er innenfor rammeverket satt av FNs Clean Development Mechanism (CDM), rammeverket er en del av Kyoto-avtalen. Prosjektene utvinner energi fra solkraft, vind, vann og biogass i India, Thailand og Vietnam. Dette er steder der energien ellers ville blitt utvunnet fra eksempelvis kull, noe som fører til økte utslipp. Prosjektene TUI støtter bidrar også til sosioøkonomisk utvikling som utdannelse, jobbmuligheter og investering i lokal infrastruktur.

- Det å reise er fantastisk. Det gir oss mulighet til å tilbringe tid med våre nærmeste, og vi får oppleve nye steder og kulturer. Samtidig bidrar turisme til arbeidsplasser og utvikling av lokalsamfunn over hele verden. Mange steder er turisme lokalsamfunnets viktigste inntektskilde. Våre kunder vil fortsette å reise på ferie, og vi skal jobbe videre med å finne de beste løsningene for fremtiden. Min visjon er at vi skal være klimanøytrale innen 2030, avslutter Huber.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

TUI klimakompenserer ferien din
TUI klimakompenserer ferien din
Last ned bilde
Alexander Huber - Administrerende Direktør TUI Nordic
Alexander Huber - Administrerende Direktør TUI Nordic
Last ned bilde

Lenker

Om TUI Norge

TUI Norge
TUI Norge
Lille Grensen 7
0159 Oslo Oslo

08100http://www.tui.no

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg saker fra TUI Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TUI Norge

Nyhet: TUI lanserer tre nye eksotiske destinasjoner i vinter13.9.2019 07:00:00 CESTPressemelding

Tall fra reiseselskapet TUI viser at etterspørselen etter reiser til sol og strand i vinter er opp 15 % sammenlignet med samme periode i fjor, en stor andel av denne veksten er til såkalte eksotiske destinasjoner. I takt med den økte etterspørselen lanserer TUI nå pakkereiser til tre nye vinterdestinasjoner; Da Nang i Vietnam, Doha i Qatar, samt det som sies å være Karibiens mest fargerike destinasjon, Curaçao.

TUI trapper opp kampen mot plastikk6.9.2019 08:00:00 CESTPressemelding

Økning av mengden plastavfall er en av våre mest alvorlige globale miljøtrusler. I 2050 kan det være mer plast enn fisk i havet dersom ingenting blir gjort. Kampen mot plast starter på land. I fjor ryddet TUI-ansatte og kunder plast fra 52 strender, tilsvarende avstanden mellom Akershus Festning og Tønsberg, som en del av TUIs miljøarbeid. Nå tar TUI neste skritt for å redusere engangsplast, blant annet et enda tettere samarbeid med hoteller og investering i nye prosjekter fra selskapets veldedige organisasjon.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom