Nå kan du enkelt velge norske blomster og planter i butikk!
Trygghet for forbruker - stolthet hos produsent
- Norske blomster og planter, både for inne- og utebruk, holder høy kvalitet, og det er flott å kunne synliggjøre dette gjennom bruk av Nyt Norge. Når Nyt Norge nå er det mest kjente opprinnelsesmerket i Norge gir dette trygghet for forbruker, og stolthet hos produsent, sier Katrine Røed Meberg, Generalsekretær i Norsk Gartnerforbund.
For første gang kan Nyt Norge brukes på andre produkter enn mat og drikke. Etter en vellykket pilotperiode over to år ble Nyt Norge på blomster og planter lansert som offisiell kategori under Gartner 2021. Forbrukeren stiller seg klart positiv til blomster og planter merket med Nyt Norge. Det er allerede 550 blomster og planter som er merket med Nyt Norge og det er den kategorien som vokser raskest.
Verdiskapning i Norge
- Mange forbrukere har ikke reflektert over hvor stor importandelen faktisk er for blomster og planter, men de er svært interesserte når de gjøres oppmerksomme på dette. For oss er det alltid viktig at verdiskapingen ligger igjen i Norge, og det er ikke minst viktig for en næring i sterk konkurranse med import. Vi skal ikke glemme at gartneriene og planteskolene utgjør 2000 arbeidsplasser i Norge, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
Kravene til merking er omtrent de samme som gjelder for mat og drikke. Blomstene og plantene må være produsert og pakket i Norge og må komme fra produsenter som kan dokumentere at de følger strenge norske regler. Norsk opprinnelse i blomster og planter defineres ut fra plantematerialet og det stilles krav til veksttid i Norge. Med norske planter har man full kontroll på at det er friske og klimatilpassede planter man velger til hagen, og det er vi sikre på at norske forbrukere ønsker seg.
Merkeordningen Nyt Norge
Nyt Norge er det offisielle opprinnelsesmerket for norsk mat og drikke. Merkeordningen skal gjøre det enkelt for forbrukerne å velge norske matprodukter i butikken.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@norskmat.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom