Nærings- og fiskeridepartementet

Nå får reiselivet på Svalbard utbetalt koronastøtte

Del

Reiselivsnæringen på Svalbard er hardt rammet av koronapandemien. Fra og med i dag vil Longyearbyen lokalstyre utbetale tilskudd for gjenoppbygging, omstilling og utvikling av næringen på Svalbard.

– Reiselivet er svært viktig for lokalsamfunnet på Svalbard. Jeg er veldig glad for at lokalstyret nå er klar til å utbetale tilskudd til bedriftene slik at arbeidet med gjenoppbygging, omstilling og utvikling kan komme i gang for en bransje som er hardt rammet av koronatiltakene, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Tilskuddsordningen for gjenoppbygging, omstilling og utvikling av reiselivet på Svalbard ble etablert i vinter og har en ramme på 25 millioner kroner. Longyearbyen lokalstyre forvalter ordningen, og fatter nå vedtak om tilskudd.

– Vi har siden søknadsfristen i januar jobbet med utredning og vurdering av alle innkommende søknader. Nå starter prosessen med å gjennomføre vedtakene og starte utbetaling på de søknadene som er godkjent. Det vil skje fortløpende, sier administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre Hege W. Fagertun.

Ordningen er, sammen med de landsdekkende ordningene, en del av de samlede krisetiltakene som er tilgjengelig for næringslivet på Svalbard. Ordningen skal bidra til å gjenoppbygge, utvikle og omstille en hardt rammet reiselivsnæring på Svalbard på en måte som bidrar til å underbygge de svalbardpolitiske målene.

Mer informasjon om ordningen kan leses på lokalstyre.no.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Begrenset utvidelse av unntaksordningen for strengt nødvendig utenlandsk arbeidskraft for flere bransjer13.4.2021 13:30:00 CEST | Pressemelding

Norsk næringsliv er avhengig av utenlandsk arbeidskraft som utfører arbeid som er avgjørende for å opprettholde aktiviteten i norske virksomheter. Fra 14. april utvides den søknadsbaserte innreiseordningen (unntaksordningen) til å inkludere personell som er strengt nødvendig for å unngå driftsstans i prosjekter eller virksomheter på tvers av bransjer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom