Coop Norge

Nå får du landbasert laks hos Coop Mega

Del

Som første dagligvarekjede i Norge, tilbyr nå Coop Mega laks fra landbasert produksjon! Dette er en laks fra spennende og framtidsrettet produksjonsteknologi som Coop tester i samarbeid med Fredrikstad Seafoods og Domstein.

Ferskvareansvarlig på Coop Mega Linderud, Jørn Edvard Thalberg, viser frem den landbaserte laksen. Foto: Coop.
Ferskvareansvarlig på Coop Mega Linderud, Jørn Edvard Thalberg, viser frem den landbaserte laksen. Foto: Coop.

- Vi har stor tro på dette produktet, og gleder oss til å se hvordan det blir mottatt av kundene og medeierne våre, sier kategoriansvarlig Stig-Ove Thorkildson i Coop Norge.

Thorkildson forteller at landbasert laks er et utviklingsprosjekt for dagligvarekjeden.

- Vi starter med fire Coop Mega-butikker i Oslo i første omgang, i tillegg til Coop Mega Fredrikstad. Laksen vil være i butikk dagen etter den er slaktet i Fredrikstad, så ferskere laks er det vanskelig å få! Gjennom testprosjektet vil vi finne ut hvordan den nye produksjonsteknologien påvirker kvalitet, holdbarhet og smak. Laksen fra Fredrikstad må ses på som et premium-produkt og vil bli noe dyrere enn konvensjonell laks. Det vil selvsagt ta tid å bygge opp produksjonskapasitet, så den landbaserte laksen vil kun være et supplement til konvensjonell laks i lang tid, sier han.

Kundene ønsker alternativ                                                                                                                                       

Coops kunder og medeiere har lenge etterspurt laks fra landbaserte eller lukkede anlegg.

- Det er viktig å huske at norsk oppdrettsnæring er en formidabel suksess og at produksjonsteknologien stadig blir bedre. Det er likevel utfordringer i næringen og vi er derfor veldig fornøyde med å nå kunne tilby laks - om enn i begrenset omfang - produsert på en alternativ måte. Vi regner med at laksefiskerne står klare til å kjøpe denne laksen, sier Thorkildson.

Nærhet til forbruker er viktig

Fredrikstad Seafoods er en del av Nordic Aquafarms, som tar mål av seg til å bli en ledende produsent innen landbasert oppdrett.

- En vesentlig fordel med landbaserte løsninger er selvsagt nærhetene til markedet, sier Patrick Lorenzi i Nordic Aquafarms.

- Vi kan levere nyslaktet laks til store deler av Europa i løpet av et døgn fra Fredrikstad, og fra vårt anlegg i Danmark leverer vi Yellowtail Kingfish til topp-restauranter i hele Europa. Landbasert produksjon reduserer og fjerner flere av de utfordringene vi er kjent med fra produksjon i sjø, som lakselus, rømming, utslipp og ulike sykdommer. Vi ser at laksen vokser godt, og planlegger å bygge opp vesentlig kapasitet i flere land, avslutter Lorenzi.

Domstein Sjømat, som er Coops hovedleverandør av sjømat, er også positive til produktet.

– Laks er et viktig produkt for våre kunder og vi synes det er spennende med produsenter som går nye veier. Vi er selvsagt fornøyd med at Coop vil teste den landbaserte laksen. Med lokalt oppdrettet laks fra Fredrikstad til Coops butikker på Østlandet, så er dette også i tråd med vår strategi om å tilby lokal sjømat til våre kunder, sier Arild Svensen i Domstein Sjømat.

Kontakter

Bilder

Ferskvareansvarlig på Coop Mega Linderud, Jørn Edvard Thalberg, viser frem den landbaserte laksen. Foto: Coop.
Ferskvareansvarlig på Coop Mega Linderud, Jørn Edvard Thalberg, viser frem den landbaserte laksen. Foto: Coop.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,8 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom