Norsk Varme

Nå er strøm dobbelt så dyrt som vedfyring

Del

Strømmen blir dyrere og dyrere. Strøm koster 2,50 kroner kilowatten. Vedfyring koster halvparten.

De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Onsdag formiddag passerte strømprisen 2,50 øre per kilowatt i Sør-Norge. 

Den rene spotprisen var 160,74 øre for Sør-Norge onsdag klokken 13:00. Med nettleie og avgifter gir dette priser på over to og en halv krone kilowatten. Det er det høyeste noensinne. I Midt-Norge og Nord-Norge er prisen en halv krone lavere. 

Norge importerer nå også strøm. Ikke alt av dette er rent. I stikkontaktene i Norge nå, kommer ikke bare vann- og vindkraft, men også atom- og kullkraft.

Tilbake står vedfyringen, som er den klart rimeligste – og miljøvennlige. 

Vedfyring: 110 øre kilowatten

Prisen på ved er også gått opp de siste årene, men er likevel klart billigste energikilde. Kjøper man ved i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen noe over en krone per kilowatt. Selv om man kjøper 40-literssekker kommer ikke prisen på mer enn 140 øre kilowatten. I tillegg viser undersøkelser at nesten halve befolkningen har tilgang på egen ved. 

Gjennomsnittlig pris på vedfyrt energi i Norge i uke 41

60 liter bjørk kr 1,27

1000 liter bjørk kr 1,17

1500 liter bjørk kr 1,02

Forutsetninger: moderne, rentbrennende ovn.
Gjennomsnittlige handelspriser på ved i Sør-Norge, oktober 2021, ihht Norsk Ved.

Ny ovn og riktig tenning er viktig

En rentbrennende ovn er snill mot miljøet, og gir mer varme per kubbe. Det er dessuten viktig å tenne fra toppen av bålet. Det er enda bedre for miljøet og gir bedre økonomi. Mer informasjon om dette finner man på www.ektevarme.no

Kontakter

Om Norsk Varme

Norsk Varme
Norsk Varme
Anne-Cath. Vestlys plass 1
0150 Oslo

99588979http://www.norskvarme.org

NORSK VARME er bransjeforeningen for miljøvennlige ildsteder, skorsteiner og tilbehør, og organiserer produsenter, forhandlere og montører. Vi arbeider for enklere forskrifter, bedre opplæring og en real energi- og miljøpolitikk.
www.norskvarme.org

 

 

Følg pressemeldinger fra Norsk Varme

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Varme på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Varme

Strømmen er dyrere enn i januar: Strøm koster over to kroner kilowatten. Vedfyring koster halvparten.17.9.2021 10:34:02 CEST | Pressemelding

De rekordhøye strømprisene har tatt helt av. Torsdag morgen koster strømmen over to kroner for forbrukerne i Sør-Norge. Den rene spotprisen er 1,23 kroner for Sør-Norge. Med nettleie og avgifter gir dette priser på mer enn to kroner kilowatten. Det er det høyeste noensinne. I Midt-Norge og Nord-Norge er prisen en halv krone lavere. Mange alternative energikilder er også dyre nå – og mindre miljøvennlige. Tilbake står vedfyringen, som er den klart rimeligste.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom