Volkswagen

Nå er produksjonen av ID.5 i gang

Del

Denne uken startet Volkswagen produksjonen av ID.5 og ID.5 GTX ved deres toppmoderne elbilfabrikken i Zwickau. Om få måneder ruller de første bilene ut på norske veier.

De fullelektriske ID.-modellene, ID.3, ID.4 og ID.4 GTX fra Volkswagen har alle blitt salgssuksesser i Norge, og bidratt til at bilprodusenten er i rute med å nå målet om et fullelektrisk nybilsalg i Norge innen 2025. 

Før jul åpnet Harald A. Møller AS og Volkswagen Norge salget av SUV-coupéen ID.5 og firehjulstrekk-modellen ID.5 GTX i Norge. Nå er produksjonen av bilene i gang ved Volkswagens elbilfabrikk i Zwickau i Tyskland. 

Frem til for få år siden ble det kun produsert bensin- og dieselbiler ved fabrikken i Zwickau. Som et ledd i Volkswagens strategi om et fremtidig bilsalg, utelukkende basert på fullelektriske modeller, er fabrikken i den tyske delstaten Sachsen nå bygget om til en komplett og moderne elbilfabrikk.


Volkswagen har lagt mye ressurser i jobben med å møte den økende etterspørselen etter nullutslippsbiler, og samtidig bidra til at en større del av bilmarkedet blir elektrisk. Konsernet har blant annet investert 1,2 milliarder euro for å legge om produksjonen i Zwickau.

- Fabrikken i Zwickau har tidligere produsert storselgere som Golf og Passat. Med elbilproduksjonen er fabrikken blitt en fremtidspioner innen bilproduksjon. Med elbilproduksjonen tok Zwickau steget opp i Champions League, sier Harald Edvardsen-Eibak som er direktør for Volkswagen i Norge.

-  Med disse to sporty og ettertraktede modellene skal vi skape enda flere elbilentusiaster, som kan bli med på Volkswagen sin reise mot et helelektrisk personbilsalg innen 2025. Interessen rundt modellene har vært god og vil nok også øke når bilene kommer til Norge før sommeren, sier han. 

Begge modellene er utstyrt med ID. Software 3.0, som tar bilopplevelsen til et nytt nivå, med blant annet inntil 135 kW ladekapasitet. Det betyr at ID.5 med bakhjulstrekk kan hurtiglade fra 5 til 80 prosent på under 30 minutter.


ID.5 og ID.5 GTX leveres, som sine søstermodeller, med Over-the-Air. Det vil si at oppdatert programvare til bilen kan lastes ned og installeres direkte av kunden over nettet, uten at man må oppsøke forhandler.


Som tilvalg kan du få Park Assist Pluss med minnefunksjon. Det betyr at bilen hjelper deg å finne egnet parkeringsluke. Parkeringen starter du enkelt med et tastetrykk, og du trenger bare å følge med på parkeringen. Bilen kan læres opp til å parkere for deg i oppkjørselen, i en garasje, eller i langsgående og tverrgående parkeringsluker i byen.

Volkswagen jobber etter hovedstrategien «Way to Zero».

Gjennom denne strategien skal Volkswagen jobbe for å sikre en bærekraftig bilproduksjon og bilhold. Derfor bruker konsernet store ressurser på å kutte CO2-utslipp i bilproduksjonen, gjennom alle ledd som gjør at ID.-familien leveres karbonnøytralt til sluttkunde.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for ellevte året på rad i 2020. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom