Nå er pannekakedagen her!
Selv om pannekakene gjerne går for å være alle barns yndlingsmiddag, er de i aller høyeste grad også for voksne.
– Pannekaker kan brukes både som forrett, hovedrett og dessert, alt etter hva du velger som tilbehør. Med alle variasjonsmulighetene som finnes kan du helt fint ha dem til middag hver uke uten å bli ensidig i kosten, påpeker Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn, som slår et slag for norske pannekaker i anledning den internasjonale pannekakedagen tirsdag 5. mars.
Verdens mest populære?
Pannekaker er en populær rett i hele verden, og hvert land har sin variasjon.
I Frankrike spiser de crêpes, en veldig tynn pannekake servert med en rekke ulike typer fyll avhengig om den skal spises til frokost, middag eller dessert.
De små, tykke russiske pannekakene kalles blinis, og lages med bokhvetemel og gjær. Blinis med kaviar, rømme og rødløk er den klassiske måten å servere på.
Sør-Amerikas pannekake er tortilla, som vi kjenner godt fra fredagstacoen. Tortilla lages tradisjonelt av maismel, vann og litt salt og olje, og er en myk, litt tykkere pannekake. En pannekake-variant et lite stykke unna vår.
Amerikanske porsjonspannekaker er nokså tykke og i tillegg til de vanlige pannekake-ingrediensene er det bakepulver i røra. På amerikansk vis serveres pannekaker gjerne som et pannekaketårn toppet med lønnesirup og krem til dessert eller et par kaker ved siden av egg, bacon og bønner til frokost.
Blåbær og bacon
I Norge er pannekakene tynne, store og laget på hvetemel, melk, egg og litt sukker og salt. Tradisjonelt nytes pannekaker med sukker, blåbærsyltetøy eller bacon.
Pannekaker er altså en rett med uendelig variasjonsmuligheter både når det kommer til fyll og topping, hva du putter i røra og hvordan og når du spiser den.
Her finner du gode pannekakeoppskrifter og tips til hvordan man kan variere tilbehøret
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom