BKLF

Nå blir det endelig VM!

Del
Om en drøy uke skal det norske bakerlandslaget konkurrere om VM-medalje i Coup du Monde de la Boulangerie i Paris. Mesterskapet skulle ha gått av stabelen i januar, men ble utsatt på grunn av pandemien. Laget skal i løpet av helgen trene for siste gang før avreise til Paris, og skal kun finpusse på det de nå har trent på i et drøyt år.
Bakerlandslaget
Bakerlandslaget

Landslagstrener Kjetil Dale Aas sier at de nå er klare. - Vi har kun terping og finpussing igjen, vi kunne ikke blitt klarere enn vi er nå.

Det er første gang det norske laget deltar i det som blir regnet for å være verdens viktigste og mest prestisjetunge konkurranse for bakere. Bare det å være kvalifisert er en bragd i seg selv.

Coupe du Monde de la Boulangerie ble for første gang gjennomført i 1992, og har siden blitt holdt hvert tredje eller fjerde år. Formålet med konkurransen er å samle håndverksbakere fra hele verden for å feire faget, dele kunnskap om tradisjonelle baketeknikker og gjeninnføre verdien av bakefaget som et håndverk. Tolv land får være med i konkurransen, og den norske deltagelsen i årets konkurranse har stor betydning for hele den norske baker- og konditorbransjen. - I et slikt mesterskap får vi vist frem norsk bakekunst og særpreg for hele verdenseliten, sier Kjetil Dale Aas, trener for Norges baker- og konditorlandslagpandemien.

Utøverne som skal konkurrere i den norske uniformen er Rémy Corbet (Mesterbakeren), Trude Brendehaug (Bollebar) og Xiao Juan Peng (Naustdal Dampbakeri). Corbet er egentlig trener for bakerlandslaget, men har nå steppet inn for Fredrik Lønne (Harmoni Håndverksbakeri) som på et tidligere tidspunkt valgte å trekke seg pga. smittesituasjonen. Det har aldri før vært satset så tungt på et mesterskap for norske bakere, og Corbet har som mål at Norge lander på øverste halvdel av resultatlisten.

Tema for konkurransen er "kjærlighet", og det norske laget har jobbet hardt med produkter som skal skille seg ut på smak og estetikk. – Vi har satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det er et fortrinn vi ønsker å utnytte, sier Corbet. For eksempel er grovt mel vanlig i Norge. Dette gir særpregede surdeigsbrød, og har ofte pleid å få oppmerksomhet i internasjonale konkurranser. Det norske laget kan likevel ikke bare bruke norske råvarer, da det er krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i baguetter.

Rémy Corbet, Trude Brendehaug og Xiao Juan Peng har hovedansvar for hver sin kategori, som er henholdsvis brød og baguetter, søtbakst og brødskulptur. I tillegg samarbeider laget om den fjerde kategorien som er sandwich.

Årets konkurranse er nummer elleve i rekken, og de elleve lagene som skal konkurrere er Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Norge, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien.

Mesterskapet går fra 26. til 28. mars, med premieutdeling den 29. Hvert lag har to dager til rådighet. Dag en er forbeholdt oppveiing og tilrettelegging for dag to som er selve bakedagen. Det norske laget skal i ilden 27. og 28. mars.

Førskommende mandag skal Bakerlandslaget på God morgen Norge på TV2 for å snakke om VM-deltagelsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bakerlandslaget
Bakerlandslaget
Last ned bilde
Remy Corbet
Remy Corbet
Last ned bilde
Trude Beate Brendehaug
Trude Beate Brendehaug
Last ned bilde
Xiao Juan Peng
Xiao Juan Peng
Last ned bilde

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bakerkonditor.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye