ŠKODA

Nå åpner ŠKODA for salget av SUPERB som ladbar hybrid

Del

I mai lanserte ŠKODA en rekke nyheter under Hockey-VM i Bratislava. Blant annet deres første helelektriske bil, ŠKODA CITIGOe iV, og den populære familiebilen ŠKODA SUPERB som ladbar hybrid, med hele 55 km elektrisk rekkevidde (WLTP). Allerede 1. august åpner salget for ŠKODAs første ladbare bil.

- Dette har vi sett frem til helt siden det ble klart at SUPERB skulle komme som ladbar hybrid. SUPERB er ŠKODA s flaggskip, og er en stor, rommelig familiebil som har vært svært populær i Norge helt siden den entret markedet igjen i 2001. Når den nå kommer som ladbar hybrid med en elektrisk rekkevidde på 55 kilometer (WLTP), er dette på mange måter den ultimate familiebilen for norske bilister. Med lang elektrisk rekkevidde kan man fint kjøre kun på strøm i hverdagen, men samtidig ha muligheten til å legge ut på langtur uten å tenke på rekkevidde. Med en imponerende startpris på kun 399.900, får du veldig mye bil for pengene, sier Thomas Meiner, direktør for ŠKODA i Norge.

Effektiv og rommelig

Som alle SUPERB-modeller, blir også ŠKODA SUPERB iV produsert på Kvasiny-fabrikken utenfor Praha. Drivlinjen på den ladbare hybriden består av en 1,4 TSI bensinmotor, som yter 156 hk (115 kW), i kombinasjon med en 85 kW elektrisk motor. Maksimal systemeffekt er 218 hk (160 kW), noe som gir mulighet for bærekraftig mobilitet, uten å ofre dynamikk og rekkevidde. ŠKODA SUPERB iV oppfyller Euro 6d-TEMP-standarden, og bilens CO2-utslipp er på under 40 g/km.

Batteriet på 13 kWh tillater helelektrisk kjøring i inntil 55 km (WLTP), og kan lades enten fra en veggmontert ladeboks hjemme, eller under kjøring med regenerering av bremseenergi og bruk av bensinmotoren. Tankvolumet er 50 liter, noe som gir en samlet rekkevidde på 850 km – hvilket gjør SUPERB iV perfekt for både hverdagslige gjøremål hvor du i stor grad kan kjøre kun på strøm, og for langkjøringer hvor man er avhengig av lavt forbruk og lang rekkevidde.  

Høyvoltsbatteriet er plassert under bilen, foran bakakselen. Likevel har SUPERB iV imponerende bagasjeromsvolum med hele 510 liter som stasjonsvogn.

Særdeles gunstig priset

ŠKODA SUPERB iV blir tilgjengelig i modellutvalget du kjenner igjen fra vanlig SUPERB: Ambition, Style, L&K, samt SportLine. Innstegsmodellen Ambition, får en startpris på 399.900. Da er blant annet ni kollisjonsputer, prediktiv cruisekontroll, Amundsen navigasjon og Matrix LED hovedlys standardutstyr. I tro ŠKODA-ånd ønsker man å tilby kundene god plass, smarte løsninger og mye utstyr.  Med nye SUPERB iV blir mye bil for pengene tatt til nye høyder.

Allerede fra 1. august, kan du bestille ŠKODA SUPERB iV hos din lokale forhandler. Les mer om bilen på SKODA.no.

Bilder

Om ŠKODA

ŠKODA
ŠKODA
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.skoda-auto.no

ŠKODA - Smarte løsninger hele veien

Følg saker fra ŠKODA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ŠKODA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom