Virke

Myndighetens råd avgjør vinterferien

Del

73 prosent tror reiseaktiviteten i ferien deres i 2021 vil påvirkes av koronasituasjonen, og kun 16 prosent av oss planlegger å ta vinterferie i år. Det er en nedgang på 7 prosentpoeng sammenlignet med 2020.

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål.
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål.

Dette viser tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse. Håpet om utenlandsferie, sol og varme er allerede slukket for årets vinterferie og i årets første skoleferie ser vi at flere enn før planlegger å bli hjemme.

− Beskjeden vi har fått fra EU og norske myndigheter er at når vi kommer til sommerferien er det gode sjanser for at vi igjen kan reise i Europa. Det kan se ut til at flere sparer opp ferie til senere i år, sier Astrid Bergmål, leder av Virke Reiseliv.

Samtidig planlegger mange av oss for en ferie i eget land. Blant de som planlegger vinterferie svarer 14 prosent at den tilbringes på hotell, camping, hyttegrend eller privat utleie i Norge. Dersom norske myndigheter ikke fraråder reise i eget land svarer totalt 28 prosent det samme.

− Myndighetenes råd for vinterferien betyr svært mye og vil gi store utslag for næringen, sier Astrid Bergmål, leder av Virke Reiseliv

Av de som skal ta vinterferie svarer hele 63 prosent at de planlegger å tilbringe den på privat hytte i Norge, noe som er en betydelig økning fra 2020 da 33 prosent svarte det samme. Dersom myndighetene ikke fraråder reise i eget land øker tallet ytterligere til totalt 73 prosent.

− Tallene viser at myndighetenes råd vil ha stor innvirkning for vinterdestinasjonene som sårt trenger økt aktivitet etter snart et år med reiserestriksjoner og en krevende vintersesong uten internasjonale gjester, sier Bergmål.

 

Flere enn før planlegger en aktiv vinterferie

Blant de som planlegger vinterferie er samvær med familie og venner det formålet med vinterferien som flest har oppgitt. Samtidig ser vi at de formålene som øker mest er å utøve aktiviteter og å dyrke egne interesser. Også i år er Innlandet den store vinterferiefavoritten, etterfulgt av Viken og Vestland fylke.

− Trenden fra koronaåret 2020 fortsetter. Vi ønsker mer aktive ferier, gjerne ute i naturen, som fotturer, ski, sykling eller dykking, sier Bergmål.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon kontakt Astrid Bergmål på telefon 460 58 951.

Bilder

Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål.
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom