Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Mye vær gir stor snøskredfare i helgen.

Del

Høye temperaturer og regn høyt til fjells fører til stor snøskredfare i flere landsdeler i helgen. Store deler av Vestlandet og Nordland er mest utsatt når lavtrykkene står i kø.

Flere lavtrykk er på vei inn mot landet vårt de neste dagene. Dette medfører at temperaturen stiger og det forventes store nedbørsmengder som regn. Mildværet vil mange steder gå høyt til fjells.

Mye regn og høyere temperaturer medfører at snødekket blir tyngre og stabiliteten minker. Resultatet er at det forventes å gå store våte snøskred. Enkelte veier og insfrastruktur med kjent snøskredproblematikk kan være utsatt. Verst blir det kanskje i varslingsregionen Indre Fjordane som får inn uværet allerede lørdag. I Helgeland og varslingsregionene Ofoten, Salten og Svartisen i Nordland samt Indre Sogn, Voss og Hardanger i sør og vest kommer hovedtrykket av det dårlige været inn søndag. I alle disse regionene øker snøskredfaren til 4-stor.

Vaktleder i Snøskredvarslingen Tommy Skårholen anbefaler alle å holde seg unna skredterreng mens uværet står på.

-For den spesielt interesserte er det bare å dra ut på tur. Velg da en enkel tur uten skredterreng og hvor du slipper å tenke på navigering. Sikten blir nødvendigvis ikke den beste. Ta gjerne på deg skikkelig godt regntøy, sier Tommy Skårholen. 

Det er også viktig å holde seg oppdatert om snøskredfaren på varsom.no der ferske skredvarsler publiseres daglig kl.15.45.

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom