Statens vegvesen

Mye stein rensket ned - turistattraksjonen Torghatten åpen igjen

Del

Den nasjonale turistattraksjonen Torghatten i Brønnøy kommune i Nordland er åpnet for publikum etter en stengt periode under høsten med fjellsikring.

Øystein Åsbakk. Foto: Stetind
Øystein Åsbakk. Foto: Stetind

Området med sitt karakteristiske hull gjennom fjellet har under høsten gjennomgått en nødvendig fjellsikring for å ivareta sikkerheten for besøkende. Sikringsarbeidet er en del av Statens vegvesens oppgraderingsarbeider for Torghatten, da attraksjonen inngår i vegvesenets turistvegprogram som en avstikker fra Nasjonal turistveg Helgelandskysten.

Utfordringene ved sikringsarbeidene med å ta ned løst berg fra fjellveggen har vært logistikk og fremdriftsplan i forhold til vær og vind. Nær værforholdene var krevende arbeidet taulagene med fjellsikring på ulike sider av fjellet, eller inne i selve hullet.

Tiltakene som Statens vegvesen planlegger for Torghatten foruten den innledende fjellsikringen er et utbedret stisystem, et serviceområde ved foten av fjellet samt et arkitekttegnet servicebygg med toaletter, informasjon og utstillinger. Dessuten en parkeringsplass med god kapasitet. Målet er at hele anlegget skal stå ferdig i 2024.

Fjellsikringsarbeidene ved Torghatten ble utført av Stetind Entreprenør AS.

Kontakt:

Per Ritzler, Nasjonale turistveger, Statens vegvesen. Tel: 91 10 44 80. Epost: per.ritzler@vegvesen.no

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte strekninger fra Varanger i nord til Jæren i sør langs fjorder, fjell, foss og kyst. Med Statens vegvesen i førersetet har Nasjonale turistveger gitt Norge en ny turistattraksjon som stimulerer vegfarende turister til å benytte Norge som sitt reisemål, og som bidrar til økt verdiskaping i distriktene. Nyskapende arkitektur på rasteplasser og utsiktspunkter sammen med kunstverk på høyt internasjonalt nivå med sine tankevekkende fortellinger gjør inntrykk i inn- og utland og vekker reiselyst.

www.nasjonaleturistveger.no

Kontakter

Bilder

Øystein Åsbakk. Foto: Stetind
Øystein Åsbakk. Foto: Stetind
Last ned bilde
Harald Winberg. Foto: Stetind
Harald Winberg. Foto: Stetind
Last ned bilde
Tomas Ottemo. Foto: Stetind
Tomas Ottemo. Foto: Stetind
Last ned bilde
Foto: Stetind
Foto: Stetind
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom