DeloitteDeloitte

Munchmuseet og Deloittes naboskap blir samarbeidsavtale som flytter samfunnsdebatten inn i det nye museet

Del

Munchmuseet og Deloitte har samarbeidet om den samfunnsaktuelle debattserien «The Waterfront Ideas». Nå som partene endelig blir naboer i Bjørvika, blir Deloitte museets nye hovedsamarbeidspartner i fem år fremover.

Tegneserieskaper Lars Fiske har illustrert avtalen som sikrer samfunnsdebatten i det nye Munchmuseet.
Tegneserieskaper Lars Fiske har illustrert avtalen som sikrer samfunnsdebatten i det nye Munchmuseet.

Våren 2020 åpner et helt nytt Munchmuseum ved Oslos sjøkant, skreddersydd for store kunstopplevelser. Det nye museet vil tilby kunst og kultur i 13 etasjer, og inspirere alle til å komme tett på Munchs liv og kunst. Deloitte bidrar med denne nye avtalen til å styrke Munchmuseets kunstprogram i inn- og utland, og ikke minst med sine aktuelle samfunnsdebatter. I tillegg skal The Waterfront Ideas, som er navnet på en felles debattarena, videreføres og forsterkes i det nye museet.

- Vi gleder oss til å være med som samarbeidspartner når Munchmuseet tar dette store skrittet. Flyttingen til Bjørvika er et enormt løft for området, men langt viktigere er hva vi kan oppnå når næringsliv og kulturliv samarbeider, og hva dette betyr for Norge som turistattraksjon og norsk kunsts anerkjennelse i utlandet. Videre er vi spent på hvordan museet kan engasjere publikum med debatter i tillegg til kunst, sier Sjur Gaaseide, CEO i Deloitte Norge.

Avtalens overordnede intensjon er å sammen bidra til utviklingen av kunst og kultur, og den norske samfunnsdebatten.

- Vi ser til tider at både kulturlivet og næringslivet blir unødig passive når det inviteres til de store debattene i det norske samfunnet. Munchmuseet og Deloitte har kommet sammen i en felles ambisjon om å gjøre noe med dette. Vi vil tilrettelegge for at både kunst og næringsliv skal delta og ta en mer aktiv rolle når vi diskuterer samfunnet og finner løsninger på vår tids store utfordringer. Vi har sett at dette arbeidet har gitt resultater gjennom debattserien The Waterfront Ideas. Vi gleder oss til å videreføre og forsterke dette samarbeidet, sier Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet.

The Waterfront Ideas er en debattserie som ble etablert i 2014. Årsprogrammet for The Waterfront Ideas 2020  lanseres samtidig som den nye samarbeidsavtalen ble signert.

- Velg venner som er annerledes enn deg selv, det bærer mange frukter, sier Gaaseide. Vi har hatt stor glede av å bli kjent med Munchmuseet som en ambisiøs kunstinstitusjon, med visjoner langt utover Norges land. Våre hittil fem år sammen gjorde oss trygge på at vi vil være med på denne satsingen, sier Gaaseide.

- Deloitte og Munchmuseet har jobbet svært godt sammen og med ny avtale på plass skal vi etablere en helt ny festival i Bjørvika, der vi engasjerer alle aktørene i bydelen, til å bidra med debattarenaer og utstillingslokaler. Festivalen blir en videreføring av Waterfront Ideas. Bjørvika ble gitt til Oslo by som en gave, og bydelen skal fortsette å gi tilbake til befolkningen med spennende arrangementer videre, sier Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet.

--

Ønsker du å melde deg på neste debatt fra The Waterfront Ideas 13.11.19 klokken 1700 kan du gjøre det her.

Nøkkelord

Kontakter

Maren Lindeberg
Kommunikasjonsrådgiver og presseansvarlig, Munchmuseet
maren.lindberg@munchmuseet.no
+47 45 80 26 48

Sjur Gaaseide
CEO, Deloitte
sgaaseide@deloitte.no
+47 952 68 720

Stein Olav Henrichsen
Direktør, Munchmuseet
stein.olav.henrichsen@munchmuseet.no
+47 234 93 500

Bilder

Tegneserieskaper Lars Fiske har illustrert avtalen som sikrer samfunnsdebatten i det nye Munchmuseet.
Tegneserieskaper Lars Fiske har illustrert avtalen som sikrer samfunnsdebatten i det nye Munchmuseet.
Last ned bilde
Stein Olav Henrichsen, direktør Munchmuseet og Sjur Gaaseide, CEO Deloitte, undertegner avtalen på en verdi av 2,5 MNOK i året over fem år.
Stein Olav Henrichsen, direktør Munchmuseet og Sjur Gaaseide, CEO Deloitte, undertegner avtalen på en verdi av 2,5 MNOK i året over fem år.
Last ned bilde

Lenker

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, rådgivning og advokattjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet og utnytte potensialet i våre ansatte. Globalt har Deloitte utgjort en forskjell i nærmere 175 år. Deloitte har 300.000 ansatte i 150 land. Den norske virksomheten består av over 1500 ansatte fordelt på 10 kontorer og 12 lokasjoner. Deloitte omsatte for 2,31 mrd NOK i FY19. Deloitte leverer tjenester innenfor fem forretningsområder; Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Tax & Legal. Vi skal til enhver tid strekke vårt ansvar utover det som forventes av oss etisk, juridisk og økonomisk. Formålet vårt er: To make an impact that matters. Vi skal utfordre oss selv til å gjøre en forskjell for klienter, medarbeidere, profesjonen vår og for samfunnet. www.deloitte.no

Det nye Munchmuseet åpner våren 2020 i Oslos havneområde, Bjørvika. Den nye bygningen, tegnet av Estudio Herreros, vil romme de mer enn 28.000 kunstverkene som Edvard Munch testamenterte til Oslo by. Dette er verdens største samling av Edvard Munchs verk, og vil være reisemål nr. 1 for å oppleve Munchs kunst. Munchmuseet forvalter også samlinger gitt til Oslo by av Rolf Stenersen, Amaldus Nielsen og Ludvig Ravensberg. Det nye museet vil vise Munchs innflytelse både på moderne kunst og på samtidskunst. I tillegg til utstillinger av ikoniske verk fra den faste Munch-samlingen, vil vi også vise utstillinger av viktige samtidskunstnere. Med sin enestående utsikt over Oslofjorden, vil museet, som er spredt over 13 etasjer, tilby et bredt program av kulturelle arrangementer og opplevelser for store og små besøkende. www.munchmuseet.no

Følg saker fra Deloitte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Deloitte

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom