Asplan Viak

«Mot Vågen» er kåret til vinner av konkurransen om utforming av Torget og Bryggen i Bergen

Del

Byrommene Torget og Bryggen skal utformes av et team bestående av Asplan Viak, Rodeo arkitekter, Sanden + Hodnekvam arkitekter, Zenisk og Studio Holmedal.

Vågen om kvelden. Illustrasjon: Tegmark
Vågen om kvelden. Illustrasjon: Tegmark

Forslaget «Mot Vågen» er av juryen enstemmig kåret til vinner av alle tre delpremier i den begrensede plan- og designkonkurransen for området Torget – Bryggen. For vinnerteamet innebærer dette videre arbeid med helhetsplan for områdene rundt Vågen samt prosjektering av de to delområdene Bryggen - Nikolaikirkeallmenningen og Torget.

Kommentar fra Lisbet Haug, avdelingsleder Landskap i Asplan Viak:

«Dette var en fantastisk beskjed å få før sommerferien! Seier i konkurransen gir teamet vårt videre jobb framover med utforming av noen av landets mest kjente byrom. Området skal styrkes som lokalt, regionalt og internasjonalt møtested, med tydelig historisk dybde. Trygge og tilgjengelige byrom skal gi rammer for et mangfoldig byliv. Seier i denne konkurransen er utrolig stas og vi gleder oss til videre samarbeid med Bergen kommune!»

Kommentar fra Anne Gjesdal Bjørndal, faglig leder arkitektur, Rodeo arkitekter:

«Vi er kjempestolte over at vi som team klarte å få i land et prosjekt som ivaretar helheten av oppdragsgivers lange liste av ønsker og behov for byrommene langs Vågen. Det å vinne i en såpass tøff konkurranse er stort for oss! Samtidig er det ekstra gøy å vite at vi har hatt en fantastisk god arbeidsprosess i konkurranseteamet underveis. Dette skinner gjennom i form av et kreativt overskudd i vinnerforslaget.»

Kommentar fra John Sanden og Ingvild Hodnekvam, Sanden + Hodnekvam arkitekter:

«Dette var moro! Et kjempeviktig prosjekt! Konkurransen gav mulighet for å vinne utrolig spennende oppgaver. At vi får muligheten til å arbeide videre med alle de tre deloppgavene, er overveldende. Vi gleder oss til å arbeide videre med prosjektene og de dyktige folka i teamet vårt.»

Om teamet
Et kjerneteam bestående av landskapsarkitekter fra Asplan Viak og arkitekter fra Rodeo og Sanden+Hodnekvam har jobbet tett sammen i konkurransen. Landskapsarkitekt Inge Dahlmann i Asplan Viak har ledet teamet. Kjerneteamet har gjennom hele konkurranseperioden dradd veksler på et bredt sammensatt ressursteam bestående av noen av landets ledende fagpersoner innen kulturminnevern, trafikk, byplanlegging, byromsbelysning og produktdesign.

Om konseptet
Ny mobilitet, levende kulturmiljø, nærhet til vannet, nytt bygulv og mangfoldig byliv har vært viktige fokusområder i prosjektet «Mot Vågen». Teamet ønsker at Torget og Bryggen skal spille en enda viktigere rolle i bergensernes hverdagsliv. Gjennom ny programmering av byrommene vil byens innbyggere og besøkende oppleve at fotgjengere, syklister og kollektivreisende gis prioritet i området. Kvaliteter knyttet til kulturmiljø og nærhet til vann styrkes, og Bryggen og Torget berikes med nye, attraktive oppholdssteder og aktiviteter.

Se "Mot Vågen"-plansjer på Bergen kommunes nettside:
https://www.bergen.kommune.no/bk/multimedia/archive/00349/Mot_V_gen_349175a.pdf

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vågen om kvelden. Illustrasjon: Tegmark
Vågen om kvelden. Illustrasjon: Tegmark
Last ned bilde
Bryggen. Illustrasjon: Tegmark
Bryggen. Illustrasjon: Tegmark
Last ned bilde
Torget bybanestopp. Illustrasjon: Tegmark
Torget bybanestopp. Illustrasjon: Tegmark
Last ned bilde

Lenker

Om Asplan Viak

Asplan Viak
Asplan Viak
Kjørboveien 20
1337 Sandvika

+47 417 99 417http://www.asplanviak.no

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer. Selskapet har i snart 60 år bistått med tverrfaglig rådgivning og analyser til offentlig og privat virksomhet. Vi har over 1000 medarbeidere, fordelt på 31 kontorsteder. Virksomheten er organisert i to divisjoner: Plan og Arkitektur og Bygg og Infrastruktur. Asplan Viak er eiet av Stiftelsen Asplan.

Våre rådgivere representerer mange fagfelt. Vi jobber ofte i tverrfaglige team og ønsker å utvikle helhetlige, miljøriktige og funksjonelle løsninger – i dialog med våre oppdragsgivere.

Asplan Viak følger prosjektene hele vegen fra tidligfase utredninger og overordnet planlegging, via prosjektering, ferdigstillelse, igangsetting og drift. Oppdragsgivers behov, minimert miljøbelastning og sluttbrukers tilfredshet er grunnlaget for vår tilnærming.

Følg saker fra Asplan Viak

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Asplan Viak på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Asplan Viak

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom