SINTEF

Møt SINTEFs eksperter på seminar om framtidas mobilitet og kunstig intelligens

Del
22. september kl. 13-14 kan du delta på gratis webinar om aktuell forskning på bruk av digital teknologi og kunstig intelligens innen mobilitet.

Konferansen Nordic Edge arrangeres 20.-23. september. Under paraplyen On the move står SINTEF ansvarlig for delseminaret Artificial Intelligence and Future Mobility.

– Det er første gang vi arrangerer eget webinar under Nordic Edge og det blir en spennende plattform for oss å utforske, sier Roar Norvik, som leder konsernsatsingen Mobilitet i SINTEF.

To megatrender innen mobilitet

Morgendagens mobilitet vil være påvirket av to megatrender: Elektrifisering og digitalisering.

- På webinaret vil du få høre om hvordan digitalisering og kunstig intelligens kan bidra til mer effektiv, trafikksikker og miljøvennlig mobilitet. Forskere fra SINTEF vil dele av sin kunnskap og erfaring med kunstig intelligens innen mobilitet, og det blir mulighet til å stille spørsmål til forskerne enten i selve sesjonen eller etterpå, forteller Norvik.

Signe Riemer-Sørensen skal snakke om datadrevne anleggsplasser hvor Skanska, SINTEF, Ditio og Volvo jobber sammen for å utvikle algoritmer for å optimalisere arbeidsrutiner og finne ut og koordinere hvilke maskiner og verktøy som trengs til enhver tid på ulike steder. Målet er mindre utslipp fra bygge- og anleggsplasser.

Marianne Hagaseth presenterer forskningsprosjektet VesselAI, et Horizon2020 EU-prosjekt med mål om å bruke kunstig intelligens til å utvikle gode beslutningsmodeller for maritime operasjoner. Den norske piloten viser hvordan rammeverket fra forskningsprosjektet blir tatt i bruk for planlegging og styring av autonome og ubemannede ASKO-ferjer mellom Moss og Horten.

Digital kryssing av fjelloverganger

Kryssing av fjellovergangene i Norge kan være kritisk for transport av både gods og folk. Stengte veier, snøstormer og kolonnekjøring er kjente begrep for de som kjører ofte mellom øst og vest, nord og sør. Et forskningsprosjekt ledet av veimyndighetene ser på nye metoder og verktøy for å bistå trafikanter i vinterhalvåret. Blant annet vil informasjonsdeling samt sensorteknologi kunne bidra til å forutsi kjøreforholdene fram i tid. Jo Skjermo presenterer prosjektet.

Amela Karahasanovic presenterer SINTEFs forskning på smart transport i strøk med spredt bosetting. Her er stikkordene Mobility-as-a-service for å skreddersy transport.

Webinaret vil bli fasilitert av forskningsleder Anne Marthine Rustad, som også vil gi en innledning om arbeidet med mobilitet og kunstig intelligens i SINTEF.

Om Nordic Edge

Nordic Edge arrangeres i år for syvende gang, og er et hybridarrangement med både webinarer og fysiske seminarer i Stavanger. Alle arrangementene er gratis og programmet består av fire hovedbolker: Come Clean, Life Actually, On the move og Places and spaces.

Dagene starter med en livesending fra 09-11, deretter arrangeres workshops og parallelle sesjoner med ulike deltema fra 12-16.

De som ønsker å delta, kan registrere seg her.

Her kan du lese mer om programmet og temaene på Nordic Edge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Høye investeringer i SINTEF i 2023, EU kompenserer for lave nasjonale utlysningsnivåer26.4.2024 12:37:06 CEST | Pressemelding

I en tid med stort behov for nye løsninger holder forskningsvirksomheten i SINTEF bare så vidt tritt med inflasjonen. SINTEF utførte forskning for 4,2 milliarder kroner i 2023, gjennom 6.371 prosjekter for 3.341 oppdragsgivere. Det ble investert 321 millioner kroner i laboratorier, vitenskapelig utstyr og forskningsbygg. Uttellingen i EUs programmer for forskning og innovasjon var svært god.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye