Møt SINTEF på Bygg Reis Deg

På stand D03-08 i hall D på Bygg Reis Deg kan du spørre SINTEFs fagfolk om byggtekniske spørsmål eller få gode råd.
– Hos oss kan du få svar på spørsmål om løsninger og detaljer, og om våre produktdokumentasjonsordninger. Du kan også kjøpe fagbøker og prøve Byggforskserien og Våtromsnormen, opplyser seniorrådgiver Anders Kirkhus i SINTEF.
SINTEF har også bygget en modell som vil presenteres på messen. Modellen viser montering av overlyselementer på sarg av uisolert bindingsverk. Løsningen er fra Byggforskserien 525.775 Overlyselementer på kompakte tak.
Seminarer og konferanser i hall A
SINTEF arrangerer også tre fagseminarer onsdag 20. oktober. Disse finner sted i konferanserommet i hall A.
Seniorforsker Sverre Holøs er en av dem som skal holde foredrag på fagseminarene.
– I EU-prosjektet 4RinEU demonstrerte vi hvordan eksisterende bygninger kan få bedret ventilasjon og mindre varmetap gjennom etterisolering med prefabrikerte moduler der ventilasjonskanaler var integrert i veggmodulene. Vi røper noen hemmeligheter som kan spare ergrelser for andre som skal oppgradere boliger, sier han.
Her er en oversikt over gratis fagseminarer i regi av SINTEF:
Kl. 12.30-12.55: Overlys på kompakte tak – ny anvisning i Byggforskserien
Byggforskseriens anvisning 525.775 Overlyselementer på kompakte tak viser prinsipper for innfesting og montering av overlyselementer. I dette seminaret vil anvisningen bli gjennomgått, og det vil bli vist eksempler på innsettingsdetaljer som ivaretar god fuktsikring og hindrer kondens i konstruksjonen.
Foredragsholdere: Seniorrådgiver Anders Kirkhus og seniorrådgiver Luise Schlunk, SINTEF
Kl. 13.00-13.25: Hvordan bruke Byggforskserien – få gode tips og råd
Dette er et kurs for alle som vil ha en innføring i hva Byggforskserien har av innhold og funksjonalitet, og hvordan du får verdi av å bruke verktøyet.
Foredragsholder: Salgsleder Jarle Bjørgan, SINTEF
Kl. 13.30-13.55: Hva er riktig ventilasjon for godt inneklima i energieffektive boliger? Svar og ubesvarte spørsmål fra to forskningsprosjekter
Det «næringsmiddelet» de aller fleste har størst inntak av er hverken vann eller ferdigpizza, men inneluft i egen bolig. Sverre Holøs tilbyr en rask innføring i hvordan forskning på inneklima og ventilasjon gir grunnlag for løsninger du bør kjenne til for bedre helse, miljø og økonomi.
Foredragsholder: Seniorforsker Sverre Holøs, SINTEF
Kontakter
Kathrine NitterSenior kommunikasjonsrådgiverSINTEF Community
Tel:+47 932 00 559kathrine.nitter@sintef.noMonica Raknestangen GranEnhetslederSINTEF Community
Tel:936 74 064monicaraknestangen.gran@sintef.noBilder

Om SINTEF
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Norsk teknologi sørger for japansk klimagevinster27.6.2025 11:22:24 CEST | Pressemelding
Ti millioner CO₂-varmepumper til varmtvann solgt – miljøseier med norske røtter
Sanntidsdata er nødvendig for å utvikle fremtidens smarte bygg24.6.2025 09:35:32 CEST | Pressemelding
Tilgang til sanntidsdata er avgjørende for å få bygninger som er både energieffektive, smarte og fleksible.
SINTEF får nøkkelrolle i to nye forskningssentre for fremtidens transport19.6.2025 14:09:54 CEST | Pressemelding
Sjefforsker Marianne Ryghaug i SINTEF skal lede forskningssenteret TRACE som skal utvikle kunnskap og løsninger for et transportsystem som tar hensyn til natur, miljø og arealbruk.
Regjeringen styrker Norges infrastruktur for kvanteforskning19.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
NorFab tildeles 35 millioner kroner for å sørge for at Norge henger med i det internasjonale kunnskapskappløpet om kvanteteknologi.
Nytt AI-verktøy skal forutsi risiko for klimarelaterte byggskader18.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Et nytt forskningsprosjekt ledet av Wenn Property og SINTEF skal utvikle et AI-verktøy som analyserer risiko for byggskader og foreslår forebyggende tiltak.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom