SINTEF

Møt SINTEF på Bygg Reis Deg

Del

Når årets største messe for bygg, bolig og anlegg åpner dørene på Norges Varemesse i Lillestrøm 20. oktober, kan du møte fagfolk fra SINTEF på stand eller delta på fagseminar.

Besøk SINTEFs stand på Bygg Reis Deg 2021. Foto: BRD
Besøk SINTEFs stand på Bygg Reis Deg 2021. Foto: BRD

På stand D03-08 i hall D på Bygg Reis Deg kan du spørre SINTEFs fagfolk om byggtekniske spørsmål eller få gode råd.

– Hos oss kan du få svar på spørsmål om løsninger og detaljer, og om våre produktdokumentasjonsordninger. Du kan også kjøpe fagbøker og prøve Byggforskserien og Våtromsnormen, opplyser seniorrådgiver Anders Kirkhus i SINTEF.

SINTEF har også bygget en modell som vil presenteres på messen. Modellen viser montering av overlyselementer på sarg av uisolert bindingsverk. Løsningen er fra Byggforskserien 525.775 Overlyselementer på kompakte tak.

Seminarer og konferanser i hall A

SINTEF arrangerer også tre fagseminarer onsdag 20. oktober. Disse finner sted i konferanserommet i hall A.

Seniorforsker Sverre Holøs er en av dem som skal holde foredrag på fagseminarene.

– I EU-prosjektet 4RinEU demonstrerte vi hvordan eksisterende bygninger kan få bedret ventilasjon og mindre varmetap gjennom etterisolering med prefabrikerte moduler der ventilasjonskanaler var integrert i veggmodulene. Vi røper noen hemmeligheter som kan spare ergrelser for andre som skal oppgradere boliger, sier han.

Her er en oversikt over gratis fagseminarer i regi av SINTEF:

Kl. 12.30-12.55: Overlys på kompakte tak – ny anvisning i Byggforskserien
Byggforskseriens anvisning 525.775 Overlyselementer på kompakte tak viser prinsipper for innfesting og montering av overlyselementer. I dette seminaret vil anvisningen bli gjennomgått, og det vil bli vist eksempler på innsettingsdetaljer som ivaretar god fuktsikring og hindrer kondens i konstruksjonen.
Foredragsholdere: Seniorrådgiver Anders Kirkhus og seniorrådgiver Luise Schlunk, SINTEF

Kl. 13.00-13.25: Hvordan bruke Byggforskserien – få gode tips og råd
Dette er et kurs for alle som vil ha en innføring i hva Byggforskserien har av innhold og funksjonalitet, og hvordan du får verdi av å bruke verktøyet.
Foredragsholder: Salgsleder Jarle Bjørgan, SINTEF

Kl. 13.30-13.55: Hva er riktig ventilasjon for godt inneklima i energieffektive boliger? Svar og ubesvarte spørsmål fra to forskningsprosjekter
Det «næringsmiddelet» de aller fleste har størst inntak av er hverken vann eller ferdigpizza, men inneluft i egen bolig. Sverre Holøs tilbyr en rask innføring i hvordan forskning på inneklima og ventilasjon gir grunnlag for løsninger du bør kjenne til for bedre helse, miljø og økonomi.
Foredragsholder: Seniorforsker Sverre Holøs, SINTEF

Registrer deg her og få gratis billett

Kontakter

Bilder

Besøk SINTEFs stand på Bygg Reis Deg 2021. Foto: BRD
Besøk SINTEFs stand på Bygg Reis Deg 2021. Foto: BRD
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom