Sony Music Norway

Møt Peder Elias ved fyrtårnet

Del

Trønderen Peder Elias slipper singelen "Lighthouse" fredag 2. september. Dette blir siste musikkslipp før han reiser til Korea for å headline på en av Asias største musikkfestivaler i oktober.

Artwork Lighthouse
Artwork Lighthouse

Peder Elias har hatt en travel sommer hvor høydepunktet var å opptre foran 25.000 under åpningsshowet til Norway Cup. Nylig kombinerte han noe få feriedager med å spille inn musikkvideo for «Lighthouse», for ved hytta på Jomfruland ligger det et fyrtårn.

«Lighthouse er helt klart litt inspirert av somrene her. Men den handler ikke om en konkret sommerflørt, eller akkurat dette fyrtårnet, men mer den følelsen av sitrende spenning og forventning som en sommerforelskelse gir.»

Peder Elias er oppvokst i Trondheim, men hver sommer har han tilbragt på den vakre øya utenfor Kragerø. Og han satt pris på en liten pust i bakken der før han reiser til den andre siden av kloden hvor han har slått igjennom stort.

«Jeg er blant annet invitert til Sør-Korea for å spille på SlowLifeSlowLive som er en av Asias største musikkfestivaler. Det skjer en god del mer, så jeg skal tilbringe flere uker i Asia. I tillegg til å spille foran titusenvis i Seoul gleder jeg meg veldig til å møte noen av fansen. Det blir gøy å kjenne det litt på kroppen og ikke bare oppleve suksessen via en skjerm.»

For siden «Bonfire» startet eventyret for over to år siden har alle låtene 25-åringen har gitt ut blitt hits i Asia, spesielt i Korea, Taiwan og Kina. Der er det like selvfølgelig at Peder Elias topper hitlistene som at artister som Ed Sheeran og Justin Bieber gjør, asiatiske superstjerner namedropper ham som sin personlige favoritt (hei Jungkook i BTS) eller ønsker å samarbeide (hei Suran) og til nå har han hundrevis av millioner med streams og ekstremt aktive fans og følgere i strømmetjenestene og sosiale medier unike for Asia. 

«Lighthouse» skrev Peder Elias sammen med Lise Reppe (Sofiloud) og Eirik Tirelli (Dagny, Julie Bergan, Stig Brenner, Victoria Nadine, Hkeem).

«Vi hadde kjempegod kjemi og mye moro i studio og skrev Lighthouse ganske raskt. Sommerforelskelser er kanskje flyktige, men det er noe eget og intenst med dem. Når sommeren nærmer seg kribler det i hele kroppen av forventning; er fjorårets sommerflørt der i år også? Er det like magisk?»

Og det blir selvsagt litt ekstra romantisk når man, nesten som på film, drar til den faste møteplassen for å se om sommerflørten fra i fjor møter opp. 

«Lighthouse» med Peder Elias er tilgjengelig fra fredag 2. september, omtrent når du og sommerflørten sier takk for i år, og kanskje på gjensyn? 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Artwork Lighthouse
Artwork Lighthouse
Last ned bilde
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Last ned bilde
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom