Født Fri

Møt Født Fri under Arendalsuka

Del

Å kjempe for individets frihet og motvirke negativ sosial kontroll er kjernen i Født Fris samfunnsoppdrag. Møt Shabana Rehman, Zahid Ali og Sven Henriksen under Arendalsuka!

Er du opptatt av individets frihet og likestilling i det flerkulturelle Norge? 

Norge er et multietnisk og verdipluralistisk samfunn. Dette krever at individer gis sosial og moralsk frihet til å forme egne liv og finne sin flokk, uavhengig av hvilken familie de er født i, uten å bli diskriminert, tvunget eller utsatt for negativ sosial kontroll basert på hvem de er.

Alle skal kunne ta en utdannelse, søke jobber, finne bolig og – og hvis samliv er ønsket – stifte familie med en partner valgt av egen fri vilje. Dette kan kun skje når individuell frihet og autonomi respekteres, med fravær av tvang og sosialt press.

Født Fri jobber for den grunnleggende ideen om at mennesker er født frie og like: basert på demokrati, likestilling og rettssikkerhet. Vi støtter særlig minoriteters rett til de grunnleggende menneskerettigheter gjennom frigjøringsarbeid, og mot fysisk og psykisk vold, som for eksempel, men ikke begrenset til oppdragervold. 

Vi arbeider for at minoriteter inkluderes i en varmere offentlig samtale, men også i mer åpenhet og kritisk faktabasert informasjon. Målet er å finne felles løsninger på utfordringer i pluralistiske samfunn, uten at kampen for frihet misbrukes mot fellesskapet og mangfoldet.

Født Fri har to arrangementer under Arendalsuken ledet av Shabana Rehman

Onsdag 14 august  18.00-19.30 Kløckers Teltscene 

Hvordan møter organisasjoner utfordringer med likestilling og frihet i minoritetsmiljøer? 

Torsdag 15 august 18.00-19.30 Teltscenen Ferjekaia 

Debatt om ytringsfrihet og kampen for individets frihet. 

For hele programmet sjekk ut eventsiden her: 

https://www.facebook.com/events/2305861829633680/?ti=icl

Bilder

Om Født Fri

Født Fri
Født Fri
Skippergata 26
0154 Oslo

Stiftelsen Født Fri skal arbeide for felles likestillingsmål på tvers av kjønn, tro og etnisitet.

Les mer om oss.

Følg saker fra Født Fri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Født Fri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Født Fri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom