Amedia

Mosveen blir politisk redaktør i Avisa Oslo

Del

Eirik Mosveen (53) er ansatt som politisk redaktør i Avisa Oslo, den nye digitale avisa som Amedia har etablert i hovedstaden. Han kommer fra stillingen som politisk reporter i VG, der han har vært ansatt siden 1995.

Eirik Mosveen, politisk redaktør i Avisa Oslo
Eirik Mosveen, politisk redaktør i Avisa Oslo

– Det er en stor glede å få Eirik med som politisk redaktør i Avisa Oslo. Eirik er en merittert politisk reporter, analytiker og kommentator som vil gi den nye avisa en tyngde og en tydelig profil. Han vil evne å løfte Oslo-politikken til et nytt journalistisk nivå, sette Oslo rådhus på dagsordenen og skape debatt og temperatur. Han har et stort nettverk, har lett for å komme i kontakt med folk og en ujålete form som vil kle den nye avisa for Oslo, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal i en kommentar.

Mosveen er kjent som en en kunnskapsrik og erfaren pressemann. Han regnes som en av landets fremste politiske journalister og har vært sentral i dekningen av flere omfattende og kompliserte saker og oppsiktsvekkende avsløringer innen politikk og samfunnsliv. I VG har han, foruten reporter, vært korrespondent i USA, kommentator og nyhetsleder for politisk redaksjon. Han vant SKUP-prisen for 2019 sammen med kolleger i VG for avsløringer om samhandlingsreformens konsekvenser i helsevesenet. 

– Avisa Oslo er det mest spennende journalistiske prosjektet i Norge akkurat nå. Det er nytt, friskt og rått. Selvsagt ville jeg være med på dette. En renskåren, direkte og engasjerende nyhetsavis for Oslo er akkurat det vi som lever og bor her trenger, tenkte jeg da jeg først hørte om nyskapningen. Og dette er en seriøs satsing fra Amedia. Alle som kjenner meg bare litt forstår hvilken tro jeg har på Avisa Oslo når jeg frivillig forlater mitt kjære VG, sier Mosveen.

Kontakter

Eirik Mosveen, politisk redaktør i Avisa Oslo, telefon 911 82 902 

Magne Storedal, ansvarlig redaktør i Avisa Oslo, telefon 932 56 038

Bilder

Eirik Mosveen, politisk redaktør i Avisa Oslo
Eirik Mosveen, politisk redaktør i Avisa Oslo
Last ned bilde

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg saker fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom