–Moro for en fiskehandler
–Som fagfolk strekker vi oss alltid etter å levere noe vi kan være stolte av. Det er veldig moro at vi nå får vårt tredje Spesialitet-merke.
Det sier en stolt og fornøyd fiskehandler Reidar Fredriksen fra tradisjonsrike Reinhartsen i Kristiansand.
Fredriksen ble kalt opp på scenen under "Sjømat på Sørlandet" for å ta imot Spesialitet-plakett, selve beviset på at Reinhartsens pepperrøkte makrell nå er med på elitelaget innen norsk lokalmat.
Roses av stjernekokk Harald Osa
Reinhartsen lager sin varmrøkte makrell av ekstra fet og fin høstmakrell, fisket med dorg eller not – ikke tråler, på Sørlandet og Vestlandet. De benytter en særegen røyketeknikk der fisken først kaldrøykes før temperaturen skrus opp slik at den blir varmrøkt.
Spesialitet-merket tildeles lokalmat- og drikke etter smakstesting i en egen fagjury. Juryformann er stjernekokk Harald Osa, og han skryter gjerne av peppermakrellen.
–I det hele tatt vil jeg si at alle makrellproduktene fra Reinhartsen er av sensasjonelt god kvalitet, sier Osa.
–Varmrøkt fisk kan fort bli tørr og få litt ettersmak. Reinhartsens har en veldig saftighet i kjøttet, sammen med milde smaker av salt og pepper, sier Osa.
–Øker synligheten
–Spesialitet-merke gjør det lettere for oss å være synlige i hotell-, restaurant- og cateringmarkedet, sier Fredriksen.
Han forteller at merket også er veldig motiverende for arbeidsstokken:
–Alle hos oss liker å å ha noe å strekke seg etter.
Reinhartsen er tidligere tildelt merket for varmrøkt makrell og vamrøkt laks med chili og koriander.
Merkeordningen Spesialitet forvaltes av stiftelsen Matmerk på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet. Merket tildeles lokalmatprodukter godkjent av en egen fagjury.
Nøkkelord
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom